Kan je je het bericht nog herinneren van juli, waarin aangegeven werd dat de PS4 zo’n 25 miljoen keer was verscheept? Juist, ondertussen heeft Sony PlayStation aangegeven die verscheepte aantallen inmiddels ook daadwerkelijk verkocht te hebben.

SCE Worldwide Vice President, Michael Denny, laat ons weten dat er momenteel geen beter moment is om een PS4 aan te schaffen. Vooral met de recente prijsdaling, lijkt dat ons inderdaad ook geen slecht idee.

“Our installed base now is well over 25 million. That gives us a massive community of gamers, supported by a lot of new community features. We’ve got great games out there, more coming through. We’re looking forward to 2016, it’s an exciting time.”

De verwachting was dat ze tussen april van dit jaar en maart volgend jaar zo’n 16.5 miljoen consoles verkopen – met de nieuwe informatie in het achterhoofd zitten ze hier al ver boven. Geen wonder dus dat Microsoft al toegaf niet te verwachten dat ze qua verkopen de PS4 nog gaan inhalen. Maar aan de andere kant, ze zeiden ook dat dat geen deel uitmaakt van hun huidige strategie.