http://www.psx-sense.nl/images/file/img_563210a74d435.jpg

Sony heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt tijdens de conference call voor aandeelhouders en hierin heeft men enkele positieve berichten laten horen over de PlayStation 4. IGN doet verslag en schrijft dat er 4 miljoen consoles zijn verkocht in de drie maanden voordat Sony de prijsverlaging aankondigde. Als je kijkt naar vorig jaar, dan doet de PS4 het nu iets beter dan toen, vorig jaar verkocht men namelijk in dezelfde tijd 3.3 miljoen consoles.

Het totale verkoopaantal van de PS4 ligt momenteel op 29.3 miljoen, dit is meer dan dat de PlayStation 2 wist te verkopen in dezelfde tijd. Als je kijkt naar de PlayStation 2, dan waren er in dezelfde tijd als met de PS4 slechts 24.99 miljoen verkopen. Als je dan bedenkt dat de PS2 één van de best verkopende consoles ooit is, dan mag Sony hier ontzettend blij mee zijn. De originele Wii daarentegen zat in dezelfde tijdsverloop op 34.55 miljoen verkochte exemplaren, er zijn dus verder geen records verbroken.

De uitspraak van SCE Worldwide Vice President, Michael Denny, waar we vanochtend over schreven blijkt dus te kloppen. Sterker nog, de PS4 zit vermoedelijk momenteel al op de 30 miljoen, aangezien de bekendgemaakte cijfers tot en met 30 september zijn en nog voor de prijsverlaging.

Omdat de PS4 het nu zo goed doet, heeft Sony het doel van dit jaar bijgesteld. Vorig jaar verkocht men 14.8 miljoen PS4’s en de originele planning was om er dit jaar 16.5 miljoen te verkopen, dit is nu alleen bijgesteld naar 17.5 miljoen. Sony heeft er dus behoorlijk wat vertrouwen in dit jaar.

Andere noemenswaardige uitspraken van Sony waren dat de PS4 software sales aan het stijgen zijn en die van de PS3 aan het dalen zijn. De games en netwerk services van Sony waren goed voor 3 miljard aan inkomsten, dat is 16 procent meer dan vorig jaar. Deze divisie brengt voor Sony nu dan ook meer geld in het laatje dan TV’s, mobiel, films en muziek. Hiermee is PlayStation dus het belangrijkste merk van Sony. In totaal werd er $15.8 miljard omzet gedraaid in het derde kwartaal met een netto winst van $280 miljoen.