Dat hele verhaal rondom GeoHot en het feit dat hij de PlayStation 3 gehacked zou hebben kennen we inmiddels wel. Als reactie hierop heeft Sony de OtherOS functie verwijderd. Actie kent reactie, en dus willen een aantal ‘gedupeerden’ hier weer op reageren. Een jojo spelletje van vanjewelste kunnen we wel stellen. Wie dacht dat dit het laatste zou zijn komt bekocht thuis, maar wat we nu hebben gevonden hadden zelfs wij niet verwacht.

Waar GeoHot gefaald heeft, slaagt iemand anders die onder de naam ‘JaicraB’ bekend staat op het internet. De beste man heeft namelijk, met hulp van ‘DemonHades’, de complete Hyperviser LV2, oftewel het GameOS, publiekelijk online gezet. Hij wil hiermee ‘de scene’ stimuleren om nieuwe exploits en gaten in de beveiliging te gaan zoeken. Of het allemaal grootspraak is weten we niet, maar dat we download linkjes kunnen vinden bij de bron en dat ze ons weten te vertellen dat er binnenkort een handleiding uit komt waarin staat hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen is een feit.

Overigens spreken ze niet vol lof over GeoHot, die naar hun zeggen alleen zijn eigen ‘e-fame’, zijn internet bekendheid, wilde stimuleren en verder helemaal geen kwaad wilde. Iets wat deze jongens duidelijk wel als doel gesteld hebben.

We verwachten meer nieuws rondom de situatie, dus hou PS3-Sense in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

De meningen en berichten gevonden op de website ps3news staan los van de meningen en ideeën van PS3-Sense of haar redactie. Wij zijn geen voorstander van het ombouwen en/of aanpassen van de PlayStation 3 en het doel van dit bericht is het informeren van onze lezers. PS3-Sense kan niet aansprakelijk worden gehouden voor content geplaatst op websites van derde partijen en/of in haar comments.