Eerder deze week maakte Sony bekend dat No Man’s Sky, het ambitieuze project van ontwikkelaar Hello Games, in juni 2016 zal verschijnen. Het duurt dus nog wel een behoorlijke tijd voordat de game uitkomt, maar mogelijk is de reden hierachter nu bekend. Volgens geruchten kampt de game namelijk met serieuze technische problemen.

Een medewerkster van Destructoid heeft tijdens een podcast namelijk verteld dat verschillende bronnen hebben gemeld dat Hello Games grote problemen ondervindt met de ontwikkeling van No Man’s Sky. Volgens de geruchten heeft de studio de grootste moeite om de game überhaupt speelbaar te krijgen op de PlayStation 4. Ook de ontwikkeling van de PC versie zou alles behalve soepel lopen. Het optimaliseren van die versie gaat ook niet goed volgens de bronnen.

Dale meldde ook nog eens dat haar verteld is dat de gameplay demo van No Man’s Sky die tijdens Sony’s E3 persconferentie getoond werd, afkomstig was van de PC en dus niet gespeeld werd op de PS4. Daarnaast zou de game recentelijk getoond worden op een Brits evenement, maar die afspraak is geannuleerd, waarschijnlijk door de huidige technische problemen.

Hello Games heeft nog niet gereageerd op deze geruchten, maar gezien het feit dat de release van No Man’s Sky nog ver van ons verwijderd is en vanwege de grootte van de game, zou het ons niet verbazen als de verhalen blijken te kloppen. We houden je op de hoogte.