http://cdn.psx-sense.nl/wp-content/themes/psx-sense/footerlogo.png?v=2

Al sinds de eerste review die gepubliceerd werd op PSX-Sense maken we gebruik van een scoresysteem dat bestaat uit plus- en minpunten, deelcijfers en een algemeen cijfer. Nu zijn we van mening dat dit vandaag de dag ietwat achterhaald is en mogelijk ook verwarrend voor de lezer.

Vandaar dat we dan ook het één en ander gaan omgooien, niet heel ingrijpend, maar wel noemenswaardig. Hieronder zie je een vergelijking tussen het oude en nieuwe systeem. Nu valt het ongetwijfeld meteen op dat de ’thermometer’ is verdwenen samen met de deelcijfers. Voor het voorbeeld hieronder hebben we de review van Tales from the Borderlands gebruikt. Dit is tevens ook de enige review die we alvorens het invoeren van dit systeem veranderen, alle reviews die voor vandaag gepost zijn zullen ongewijzigd blijven.

Het wegvallen van deelcijfers betekent natuurlijk niet dat we niet meer kijken naar de replaywaarde of grafische prestaties van een game, dit blijft nog steeds meewegen in het eindoordeel, maar staat nu niet meer in beeld. We hopen op deze manier – met gewoon één totaalcijfer – een beter en meer algemeen beeld te schetsen. Het eindcijfer geeft namelijk het gevoel weer van de desbetreffende reviewer.

Let op: De scores die aan games worden toegekend zijn op basis van het moment van spelen en prestaties binnen het genre.

9-10

Een game die niet perfect hoeft te zijn, maar die wel heel dicht in de buurt komt. Een aanrader voor eenieder die het enigszins interesseert.

8-9

De game kent zo hier en daar nog wat slordigheden, maar daar valt vrij gemakkelijk langs te kijken. In feite is deze game nog steeds een aanrader.

7-8

Een goede game, maar deze kent wel de nodige tekortkomingen waar je rekening mee moet houden.

6-7

Een aardige game, maar dit is er één met veel ruwe randen en de nodige nadelen. Het is in dit geval afwegen of deze tekortkomingen het plezier van de geïnteresseerde in de weg staat.

5-6

Een kantelpunt. De game die richting een 5 gaat is behoorlijk matig en kan fans wellicht wel interesseren, maar daar blijft het bij. Neigt de score meer naar de 6? Dan is het nog steeds aan de matige kant, maar eventueel nog het overwegen waard. Laat je wel goed informeren.

4-5

Een game waar de minpunten de positieve punten flink overschaduwen. Het is niet veel soeps, maar het kan er op bepaalde vlakken nog mee door. Alleen aanschaffen als je het echt heel zeker weet, maar hou dan wel rekening met eenteleurstelling, want het is allesbehalve van hoge kwaliteit.

3-4

Een game die veel slechte punten en irritaties kent, waardoor de goede kanten moeilijk te waarderen zijn. Een wanproduct, maar wel één die de allergrootste fan misschien nog iets kan bekoren. Hoewel dat ook onwaarschijnlijk is.

1-3

Alles wat tussen een 1 en 3 scoort moet je niet eens proberen. Sterker nog, blijf er ver van uit de buurt.

Het oude systeem

Schermafbeelding 2015-11-02 om 19.19.28

Het nieuwe systeem

Schermafbeelding 2015-11-02 om 19.19.50