Afgelopen donderdag heeft Sony Firmware 3.21 uitgebracht. Deze firmware update heeft de zogenaamde OtherOS functie weggehaald bij de PS3 Classic. Deze functie maakte het mogelijk om Yellow Dog Linux te installeren op je PS3 Classic.

Het was de bekende iPhone hacker GeoHot gelukt om via de OtherOS functie de PlayStation 3 te hacken. Sony kon het hier natuurlijk niet bij laten en ging gelijk over tot actie, ze verwijderden de OtherOS functie.

Veel mensen zijn het hier niet mee eens en dreigen zelfs om Sony aan te klagen. Uiteraard was de hacker GeoHot zelf het er niet mee eens en had beloofd om een Custom Firmware uit te brengen. Deze CFW maakt het mogelijk om firmware 3.21 op je PS3 te hebben zonder dat je de OtherOS functie kwijtraakt.

GeoHot heeft via zijn blog laten weten dat het hem gelukt is om ervoor te zorgen dat je FW 3.21 kan draaien zonder de functie kwijt te raken. Daarnaast heeft hij er ook beelden van vrijgegeven. Wanneer hij het zal gaan releasen heeft hij nog niet bekend gemaakt.