http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56434a822c697.jpg

Call of Duty: Black Ops III ging afgelopen weekend vliegensvlug over de toonbanken bij menig winkel. De game kwam immers vrijdag uit voor de PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. De PS4-versie is momenteel de best verkopende digitale volledige game op releasedag. Daarnaast is het momenteel de meest gestreamde en bekeken game in 2015 op kanalen zoals Twitch.

Activision meldt dat de game vanaf launch tot en met zondag goed was voor $500 miljoen dollar wereldwijd aan omzet. Spelers hebben inmiddels 75 miljoen uren gecombineerd in de game zitten, enkel in het afgelopen weekend.

Het cijfer van 500 miljoen is overigens wat klanten hebben uitgegeven en niet wat retailers in totaal hebben ingekocht. Digitale verkopen van de game waren dubbel zoveel als bij Advanced Warfare vorig jaar het geval was. Fysieke verkopen zijn ook ‘flink’ hoger vergeleken met de vorige twee jaren.

“The PS4 version is currently the “best-selling digital full game by units sold in its first day of availability,”, aldus Activision.

“It was also the most streamed and viewed title “of any game launch in 2015,”, volgens Twitch.