Infinite money glitch gevonden in Fallout 4

Poen, we houden er allemaal van en kunnen er geen genoeg van krijgen, ook niet in games. Geld in Fallout 4 is er helaas niet, maar er zijn wel bottlecaps, de in-game currency van de game. Nu moet je net als in het echte leven hier hard voor werken in de game, maar voor wie op zoek is naar een ‘shortcut’, hebben we een leuke glitch.

De glitch zorgt ervoor dat je alle bottlecaps van een bepaalde vendor kunt uitcashen. Mocht je dit gedaan hebben dan moet je weer 24 uur wachten en kun je de glitch nogmaals toepassen. In de video hierboven legt men precies uit hoe je de ‘ammo glitch’ kunt gebruiken. Het idee is simpel, je koopt alle ammo van één type, verkoopt één van de rounds en daarna de rest. Vervolgens blijft er telkens één round achter in je inventaris en die kun je blijven verkopen tot de vendor geen bottle caps meer heeft.

Bethesda zal dit ongetwijfeld snel gaan patchen, maar voor nu, leef je uit!

Here’s how it works: buy all ammo of one type, for example .308, from a vendor (this seems to work with most vendors, but not all). Now, sell back one of the rounds.

Sell back the remaining rounds you just bought. One round glitches and stays with you for some reason. Keep selling this until you’ve rinsed the vendor of bottle caps.

You can take this glitch further and rinse the vendor of all its items. Buy back all of the vendor’s rounds. Then, buy whatever you want and accept the trade.

Remember, vendors in Fallout 4 replenish their bottle caps every 24 hours. So once you’ve bled a vendor dry, sleep for a day, rinse and repeat. The video below explains how it’s done.

Boxshot Fallout 4

Fallout 4

Releasedatum:
10-11-2015
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Bethesda
Ontwikkelaar:

7 reacties

 1.    518 XP
  JaHe's avatar

  Het is reproduceerbaar, dus geen glitch 😉 Dit is een typisch gevalletje van een exploit. BUG=Een reproduceerbare fout in de software waar een gebruiker over het algemeen onbedoeld hinder van ondervind. EXPLOIT=Een reproduceerbare fout in de software waar een gebruiker over het algemeen een onbedoeld voordeel uit kan halen. GLITCH=Een niet reproduceerbare fout en vaak afhankelijk van de staat van de software, waar een gebruiker een voor en/of nadeel uit kan halen. Anyway deze exploit zal binnenkort wel een patch krijgen.

 2.    282 XP
  The Chosen One's avatar

  Ik wil het niet weten, ik lees alleen de reacties..

 3.    567 XP
  roeloffzen's avatar

  Snap niet dat mensen er gebruik van maken, gaat toch totaal ten koste van de fun en inspanning om iets ingame te bereiken / op te bouwen… Ooit 1x gedaan, spel lag een week later in de kast omdat ik alle fun in 5min gezien had :p

 4.    62 XP
  kevinr's avatar

  @roeloffzen: Ben ik niet met je eens, gebruik exploits meestal wel maar dan wel met mate :P. Maakt alles toch net wat eenvoudiger.

 5.    567 XP
  roeloffzen's avatar

  @kevinr:
  Stel…. Je komt in een kroeg en de barman vraagt “1 bier en in 1x dronken of wil je moeite doen en tap ik 15 normale”. Ik kies voor optie 2…. 😉

 6. crew Redacteur -    2291 XP
  Sensu's avatar

  Ik heb sowieso helemaal geen problemen met caps. Enige wat ik koop zijn kogels omdat ik die zelfs met een de Scrounger Perk te weinig heb steeds voor m’n favoriete wapens. 🙁

 7.    555 XP
  Crazygohan's avatar

  Volgens mij kan je dan bter de game niet kopen als je dit nodig hebt…

Fallout 4: Game of the Year Edition voorzien van een releasedatum
Fan maakt Planet Earth II parodie met Fallout 4
Fallout 4 PS4 Pro patch vergelijking video toont verbetering
Fallout 4 PS4 Pro patch is vanaf nu beschikbaar