Sensible Soccer zegt de jongere gamers misschien niet heel veel, maar het was destijds in 1992 een razend succes op de Commodore Amiga en Atari ST. Vervolgens kwamen er een aantal versies voor de opvolgers van de zojuist genoemde consoles en daar bleef het bij tot aan 1999, toen Sensible Soccer 98 European Club Edition verscheen voor de PSOne. In 2006 kwam de franchise even terug op de PlayStation 2 en toen werd het helemaal stil.

Jon Hare was bij Sensible Soccer zo’n beetje het meesterbrein achter de game en hij keert nu terug met een spirituele opvolger, Sociable Soccer genaamd. In de bovenstaande video geeft Hare nog wat extra uitleg en vertelt hij welke features we allemaal mogen verwachten. Zo zullen er tal van clubs, landen en custom clubs in de game zitten. De game verschijnt op onder andere de PlayStation 4 rond kerst in 2016.

Degene die nu heel hard aan het juichen zijn dat er een opvolger van Sensible Soccer komt, daarvoor moeten we helaas toch de sfeer een beetje de kop indrukken. De game wordt namelijk via Kickstarter gefinancierd wat geen garantie geeft dat de game daadwerkelijk gaat komen. Maar gezien het succes van Sensible Soccer, lijkt het vastgestelde bedrag van 300.000 pond misschien wel te halen.

Interesse? Doneren kan hier.