GTA als leerstof tegen geweld

Basisschoolkinderen krijgen beelden uit de game GTA IV te zien om ze te leren over geweld, en om op deze manier te voorkomen dat zij zich ontpoppen tot geweldadige leden van de samenleving.

Op acht scholen in Merseyside, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, worden kinderen tussen de negen en elf jaar blootgesteld aan plaatjes van het spel om ze te redden van ‘dissident’ gewelddadig gedrag en ze te onderwijzen over de gevolgen die zulk gedrag kan hebben. Ook worden er beelden getoond van de “Itchy and Scratchy Show” van de TV-serie The Simpsons.

De kinderen wordt gevraagd de afbeeldingen te categoriseren als het “goede echte leven”, het “slechte echte leven” en “niet het echte leven”. Ze ontvangen elk een één uur lange sessie met een vertegenwoordiger van SAMM (Support After Murder and Manslaughter) en een politie-agent.

De actie is opgezet door de SAMM om de negatieve gevolgen van gamen tegen te gaan.

“They’re getting that much of [violence] that they’re desensitized,” said Gaynor Bell, the chair of SAMM Merseyside. “They think it’s normal life. We’re telling them this is not real, this does not go on and it should not go on.”

Zijn die games toch nog ergens goed voor…

11 reacties

 1.    1562 XP
  dikked's avatar

  hahahaha geweldig 😀

 2.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  goede zaak dit! games worden toch altijd al van stal gehaald als zondebok,maar om kleine kinderen te leren dat het niet echt is en ook geen normaal gedrag vind ik wel goed. Hoewel het natuurlijk ten eerste de morele plicht van de ouders is om hun kinderen verantwoord met games te laten omgaan..helaas is de praktijk nogal verre van een ideale wereld.

 3.    524 XP
  Glennps3's avatar

  die games zijn wel voor veel meer goed xD als je iemand dood wilt game je even doe je een missie. daarna in het echte leven doe je die missie na xD gefixt

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Kijk dit is nou goed gebruik van games, in plaats van de hele tijd te zeiken kan je ook gewoon dit doen.

 5.    542 XP
  niels's avatar

  enigzins vind ik het een beetje hypocriet.. Manhunt werd verboden maar dit mag wel op school.. xD
  maargoed, vind het ook wel weer goed, weten ze tenminste dat als je iemand met een truck overrijdt, hij niet meer op zal staan.. 🙂

 6.    954 XP
  patrickg's avatar

  MAMA! WAT IK VANDAAG OP SCHOOL HEB GEZIEN!
  NU WIL IK ZEKER THE BALLAD OF GAY TONY KOPEN! xD

 7.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  En hier doen ze nu moeilijk vanwege die PEGI leeftijd? XD
  Als ze de beelden zien waarvoor die leeftijd erop zit is dat toch wel een beetje tegenstrijdig!

 8.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  het zal wel

 9.    65 XP
  Anotai's avatar

  Wat moet ik met deze info?

 10.    501 XP
  nWo_VuistInSter's avatar

  Helemaal meesterlijk dat ze Itchy en Scratchy er ook bijhalen xD
  Maar ik ben het eens met rufuzmitchell, het is vooral de verantwoordelijkheid van de ouders. Ik mocht vroeger best wel hardcore games spelen voor mijn leeftijd, alleen mijn moeder was er wel altijd bij.

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Als het helpt waarom niet he