De indie genaamd Spaces of Play kondigt Future Unfolding voor de PlayStation 4 aan. De game is nog in ontwikkeling en staat gepland voor een release in 2016. De bovenstaande teaser trailer geeft je een indruk van wat de game is.

In Future Unfolding speel je in een mysterieus en tegelijkertijd gevaarlijk bebost land dat vol geheimen, puzzels en dieren zit. De enige manier om alles te ontrafelen, is door op ontdekking te gaan en zo alles uit te zoeken. Er zullen dieren aanwezig zijn die zowel vriend als vijand kunnen zijn. Vriendelijke dieren zullen je helpen je op het juiste pad te zetten terwijl vijandelijke dieren je gaan aanvallen. Zolang je geen wapens hebt, kun je ze alleen te slim af zijn, schuilen of ze eruit proberen te rennen.

Elke speler ervaart de wereld anders dankzij een algoritme dat ervoor zorgt dat geen enkele speelsessie hetzelfde is. Daarnaast heb je volledige vrijheid in de wereld. Alles kan bewegen of verplaatst worden, van stenen tot gras en van bomen tot zelfs de grond.