http://playsense.nl/images/file/img_5649e2ae69a41.jpg

Rise of the Tomb Raider doet het niet heel erg goed qua verkopen, ondanks het feit dat het een enorm goede game is. Square Enix heeft een deal met Microsoft dat de game een jaar lang exclusief is voor de Xbox One, maar dat blijkt nu niet zo’n hele slimme zet te zijn geweest. Ten eerste is de installed base van de Xbox One lang niet zo groot als die van de PS4 en daarnaast is de timing om de game nu uit te brengen ook wat beroerd.

Als we kijken naar wat november te bieden heeft met Need for Speed, Fallout 4, Call of Duty: Black Ops III, Star Wars Battlefront en Halo 5, dan kun je er de donder op zeggen dat men goed naar de portemonnee kijkt wanneer er beslissingen moeten worden gemaakt. De multiplayer titels, zoals Call of Duty, Star Wars en Halo, wil je immers toch op de releasedag spelen met je vrienden. Singleplayer titels, zoals Tomb Raider, haal je dan wel ‘later’ op of je wacht op de PC- of PS4-versie. Het feit dat Just Cause 3 en Rainbow Six: Siege ook nog eens in december uitkomen, maakt dit een ontzettend mooi, maar ook een druk en duur najaar.

Rise of The Tomb Raider verkocht minder dan 63.000 exemplaren, de PS4 versie van Fallout 4 deed het zelfs beter dan Tomb Raider, zo meldt Sony. Dit terwijl Fallout 4 ook beschikbaar is op de PC en Xbox One. Volgens Chris Brown (niet de artiest), Senior Product Manager bij Sony PlayStation, komt het voornamelijk door de beroerde timing dat de game niet goed verkoopt. In dezelfde periode als Fallout 4, Call of Duty en Halo 5 een game uitbrengen, dat is natuurlijk niet heel slim.

Game director van Driveclub, Paul Rustchynsky (@Rushy33), neemt ook geen blad voor de mond. Hij zegt dat de game het prima gaat doen, wanneer die op de PS4 uitkomt volgend jaar.

In de verkoopcharts van het Verenigd Koninkrijk, die eindigden op 14 november, zien we dat Rise of the Tomb Raider op nummer vier staat. Fallout 4 staat op één, Black Ops III op twee en zelfs FIFA 16 houdt nog de derde plek vast.

http://playsense.nl/images/file/img_5649e19d0f9e7.jpg