Headsets zijn er in alle soorten en maten en worden vooral gebruikt in shooters, zoals Call of Duty, Battlefield en MAG. In de winkels ligt vaak alleen de officiële headset van Sony die veel kopers afschrikt door de hoge prijs. Veel mensen zoeken dan verder op het internet, maar worden daar weer afgeschrikt door het enorme aanbod en de verschillende technische termen. Wij scheiden het kaf van het koren en vergeleken zeven USB- en bluetooth headsets die we in de conclusie sorteren op de laagste prijs, de headset met de beste kwaliteit en de headset die geschikt is voor de gemiddelde gamer (“mainstream”).

USB headsets

USB headsets zijn goedkoper dan bluetooth varianten, maar alleen maar handig als je dicht op je TV zit. Je hoeft de headsets ook nooit op te laden omdat je via de kabel speelt. Zie hieronder onze vergelijking van zeven headsets.

Logitech Vantage USB Headset

Deze headset is speciaal voor de PS3 gemaakt door het goed bekend staande merk Logitech. De headset heeft een goede geluid- en microfoonkwaliteit en zit comfortabel. Voor een gemiddelde prijs van 30 euro is de prijs/kwaliteits verhouding prima in orde en is het een uitstekende USB headset keuze.
Prijzen Nederland: +/- 30 euro
Tip buitenlandse winkel: MyMemory, voor 20 euro

Creative Fatal1ty Gaming Headset

blankDeze headset is iets duurder dan de vorige, maar staat bekend om zijn heldere geluid en prima microfoon. Gemaakt door Creative, speciaal voor de gamers. Comfortabel is deze headset ook, hij is prima verstelbaar en als je wilt kan je zelfs de microfoon loskoppelen. Prijs ligt tussen de 35 en 50 euro.
Prijzen Nederland: +/- 45 euro

Logitech ClearChat™ Pro USB

blankOok deze headset is van Logitech, alleen is de gemiddelde prijs zo’n 5 euro duurder. Deze headset heeft een helder geluid en een prima microfoon. Je kunt ook je microfoon van de headset op mute zetten zodat de mensen jou niet kunnen horen terwijl je headset nog gewoon aan staat. Op de headset zit ook een switch waarmee je kan kiezen of je de headset wilt gebruiken voor gaming, bellen of alleen voor muziek. De prijs ligt tussen de 30 en 35 euro.
Prijzen Nederland: +/- 35 euro

Bluetooth headsets

Bluetooth headsets zijn een stuk populairder, ze werken zowel dichtbij de tv als een eind er van af. Ze zijn meestal iets duurder, maar de kwaliteit is vaak prima en ze zitten even comfortabel.

Official Sony PlayStation 3 Headset

blank Zoals uit de naam al blijkt, is dit de officiële headset van Sony. De kwaliteit is prima, hij zit comfortabel en werkt uitstekend met de PS3. Ook PS3-Sense lid .Stan is vol lof over deze headset, zo liet hij ons op het forum weten:

“Deze headset is volgens mij een van de beste Bluetooth headsets die je voor je Playstation 3 kan krijgen. Ten eerste synchroniseert hij heel goed met je Playstation 3 en staat er, als je op een knopje op je headset duwt, altijd informatie over je headset. Deze kan je activeren door op de grote knop te drukken en dan wordt de microfoon van je headset uitgezet, handig als bijvoorbeeld even iemand je kamer inkomt.” Lees verder….

Prijzen Nederland: +/- 50 euro
Tip buitenlandse winkel: MyMemory, voor 25 euro

Gioteck EX-01 Bluetooth headset

blank Deze headset is wat goedkoper als de officiële Playstation 3 headset, maar hij is eigenlijk ook speciaal ontworpen voor de Playstation 3. De headset is verstelbaar zodat hij altijd comfortabel blijft zitten. De geluidskwaliteit is goed en de microfoon is ook van een prima kwaliteit. Het oortje ligt als een soort boxje op je oor. Bij een kleiner oortje zonder uitstekende microfoon zou er kunnen gebeuren dat als je het boxje niet goed afdekt,  dat de vrienden die tegen jou praten een echo horen. Dit probleem is voor het grootste deel opgelost doordat de microfoon er uitsteekt en niet op het oortje zelf zit.
Prijzen Nederland: +/- 30 euro

Tip buitenlandse winkel: MyMemory, voor 17.50 euro.

Philips SHB9000

blank Deze headset is een draadloze koptelefoon van Philips. Philips staat bekend om zijn goede kwaliteit van producten, zo ook deze headset. Het enige nadeel van deze headset is dat hij verschrikkelijk duur is. PS3-Sense lid pride2 had het volgende over deze headset te melden:

* Hij is draadloos, met bluetooth en werkt ook op een telefoon.
* Er zit een ingebouwde microfoon in.
* Batterij gaat lang mee.
* Er is een mogelijkheid om hem met mini-jack op een apparaat aan te sluiten.
* Er zitten functie toetsen op, die vooral handig zijn bij de telefoon.
* Hij geeft een geweldig heldere geluidsweergave met mooie diepe bas.
* Sluit mooi om de oren.

Prijzen Nederland: +/- 80 euro

Logitech Cordless Vantage Headset

Zoals de naam al doet vermoeden is dit het draadloze broertje van de (bijna-)gelijknamige Logitech Vantage USB headset. Ook deze headset is speciaal voor de PS3 ontwikkeld alleen hij is aan de dure kant. De prijs is vergelijkbaar met de Sony headset, de kwaliteit met de GioTeck Ex-01. Mocht je toch voor deze, verder prima functionerende, headset kiezen, koop hem dan bij een site als MyMemory.

Prijzen Nederland: +/- 55 euro
Tip buitenlandse winkel: MyMemory voor 45 euro.

Conclusie

Net als hierboven hebben we onze conclusie verdeeld over een USB- en een draadloze categorie.

USB headsets:

Budget: Logitech Vantage
Kwaliteit: Creative Fatal1ty Gaming
Mainstream: Logictech ClearChat Pro

Bluetooth headsets:

Budget: Gioteck EX-01
Kwaliteit: Philips SHB9000
Mainstream: Official Sony Playstation 3 Headset

Teksten gebaseerd op productinformatie en reviews door gebruikers. Prijzen afkomstig van Tweakers.net pricewatch,  MyMemory em Kieskeurig. Deze vergelijking is onafhankelijk en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Spelfouten voorbehouden. Dit is slechts een selectie van de tientallen beschikbare headsets.