Schermafbeelding 2015-11-16 om 16.37.17

Digitale games zijn steeds meer in trek, voornamelijk op de PC is digitaal kopen erg populair en heel gewoon geworden. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat heel veel mensen niet eens meer een disc-drive in hun PC zetten, aangezien downloaden net zo goed werkt. De downloadsnelheden op Steam zijn ook nog eens enorm snel, wat ook helpt. PC-gamers staan dan ook bekend als voorlopers qua techniek en trends.

Fallout 4 is digitaal maar liefst 1.87 miljoen keer verkocht, hiervan was 1.2 miljoen op de PC en de rest op de Xbox One en PS4. Het verkopen van 1.87 miljoen digitale exemplaren is volgens Superdata goed voor een omzet van maar liefst $100 miljoen.

Digitaal games aanschaffen wordt steeds aantrekkelijker dankzij pre-loads en het feit dat je geen discs meer hoeft te switchen. Zo is het bijvoorbeeld met discs nog altijd niet mogelijk om de game volledig op je PS4 te zetten, zodat de disc niet meer nodig is.

Het enige wat nog dient te veranderen op de consoles als het gaat om digitale games, dat zijn de prijzen. Deze liggen nog altijd veel hoger dan de retailprijs, waardoor mensen toch vaak voor een fysiek exemplaar gaan.