Review: Star Wars Battlefront


Review: Star Wars Battlefront – Fans van Star Wars hebben dit jaar niet alleen een nieuwe film om naar uit te kijken, maar ook de release van Star Wars Battlefront was op papier voor veel mensen één van de hoogtepunten van 2015. Na een lange afwezigheid is het de beurt aan de Zweedse ontwikkelaar DICE om de franchise weer opnieuw leven in te blazen. De studio stond voor een vrij lastige opgave, want de verwachtingen waren erg hoog en de game moet natuurlijk ook bij shooterfanaten die niet zo veel met Star Wars hebben aanslaan. Of dit gelukt is, leg ik je in deze review uit.

Adembenemend

Wanneer je Star Wars Battlefront voor de eerste keer opstart, valt één ding direct op: alles ademt Star Wars. De sfeer die DICE in deze game heeft neergezet, is echt briljant. De muziek is herkenbaar, het geknal van de blasters waarmee je schiet klinkt ontzettend lekker en de game is grafisch van een erg hoog niveau. Ik heb meerdere keren stilgestaan en om me heen gekeken, puur omdat het uitzicht op de verschillende planeten zo indrukwekkend is.

Daarbij komt ook nog eens het oog voor detail, want dat is zeker aanwezig. Of het nou gaat om hoe de Stormtroopers eruitzien, hoe gedetailleerd de omgevingen zijn vormgegeven of hoe de impact van een explosie wordt weergegeven, alles wat er op het scherm gebeurt zorgt ervoor dat je helemaal in de game wordt gezogen. Dat gevoel wordt al helemaal versterkt wanneer je enkele iconische personages voorbij ziet komen, iets waar ik later in deze review op terug zal komen. Er zijn weinig games die qua beleving mij dusdanig hebben kunnen meeslepen als Star Wars Battlefront.

De multiplayer

Star Wars Battlefront is een multiplayer shooter in hart en nieren. De game laat je kiezen uit negen verschillende modi waarin je het tegen andere spelers opneemt. Voor alles wat je in de game doet, van het maken van een kill tot het voltooien van een bepaalde objective, krijg je XP en credits als beloning. Met de XP die je verdient stijgt je level en elke keer dat je weer een level omhoog gaat unlock je nieuwe zaken, zoals wapens of andere uitrusting. De credits die je opspaart kun je gebruiken om deze vrijgespeelde items ook daadwerkelijk aan te schaffen en in de strijd te gebruiken.

Je kunt items vrijspelen in drie verschillende categorieën: blasters (de wapens waarmee je speelt), Star Cards (extra perks voor je uitrusting, zoals een granaat of een jetpack) en aanpassingen voor het uiterlijk van je personage. Maar hier zit gelijk een probleem. De verschillende wapens die je kunt unlocken verschillen niet erg veel van elkaar en bovendien zijn het er ook niet al te veel. Bij de Star Cards is meer variatie te vinden, maar daarentegen is het het eigenlijk niet waard om je credits uit te geven aan het uiterlijk van je personage. Al met al is het progressiesysteem dus vrij teleurstellend, want erg veel diepgang is er niet.

Datzelfde valt ook te zeggen over de daadwerkelijke gameplay. Er zijn geen verschillende classes en iedereen spawnt dus met één, zelf uitgekozen wapen, dat zoals eerder gemeld erg lijkt op de meeste andere wapens. Hierdoor kan je al snel het gevoel hebben dat de gameplay vrij repetitief wordt. Ondanks dit kan ik echter niet ontkennen dat ik enorm veel plezier heb gehad tijdens het spelen. Het spel steekt wel degelijk goed in elkaar en knalt erg lekker weg en dit komt ook doordat alles zeer soepel loopt op een hoge framerate. Leuk is ook dat je zowel in een first person- als een third person-perspectief kan spelen, iets dat je tegenwoordig eigenlijk nooit meer ziet in een shooter. Het is alleen wat jammer dat er nog een hoop slechte spawnpoints zijn, waardoor je soms pal voor of achter een tegenstander terecht kan komen. Een klein puntje van kritiek, wat soms wel voor de nodige frustratie kan zorgen.

Een aspect van de gameplay dat overigens ook nog het benoemen waard is, zijn de verschillende power-ups die te vinden zijn tijdens het spelen. Er zijn simpele power-ups in de vorm van een airstrike of een turret, terwijl andere je laten vliegen in bijvoorbeeld een X-Wing of een TIE Fighter. De tofste power-ups zijn echter degenen die je als een iconisch Star Wars personage laten spelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Darth Vader of Luke Skywalker. Elke Hero of Villain, zoals ze in de game genoemd worden, heeft een eigen uitrusting van wapens en vaardigheden, die net wat sterker zijn dan die van een ‘standaard’ speler. Het spelen als een bekend personage kan ontzettend leuke momenten opleveren en het geeft altijd weer een fijn gevoel als je een dergelijke power-up oppakt.

Gevarieerde modi, maar…

De variatie die in de gameplay enigszins ontbreekt vinden we gelukkig wel terug in het aanbod aan modi. Star Wars Battlefront bevat negen modi die vrij uiteenlopend zijn. Zo zijn er twee speelstanden die volledig gericht zijn op de iconische Star Wars personages en er zijn de nodige bekende modi als Team Deathmatch en Capture the Flag, die in een Star Wars jasje zijn gestoken. Ook is er Fighter Squadron, een modus die zich volledig afspeelt in de lucht. Deze modus levert ontzettend toffe gevechten op en pakt naar mijn mening verrassend leuk uit.

Er zijn echter twee modi waar het echt om draait in Star Wars Battlefront en dat zijn Walker Assault en Supremacy. Walker Assault draait om het begeleiden van twee enorme AT-AT’s, iets dat de Rebels moeten zien te voorkomen. Supremacy is een variant op de bekende Conquest modus uit Battlefield, waarin er wordt gestreden om vijf controlepunten op de map. Beide modi ondersteunen veertig spelers en voertuigen. Ook is het in deze modi mogelijk om power-ups te vinden waarmee je een Hero of Villain kunt worden. Al met al bieden Walker Assault en Supremacy dus de meest complete ervaring als het gaat om gameplay.

Bij de meer standaard modi ligt dit echter anders. Deze zijn met een stuk minder spelers speelbaar en ondersteunen de voertuigen en bekende personages niet. Hierdoor komen deze modi een stuk minder goed uit de verf, want mede door de vrij simpele gameplay is Star Wars Battlefront dan ineens helemaal niet meer zo speciaal en voelt de game aan als een zeer simpele shooter die niets nieuws doet. De game is op haar best tijdens de grootschalige gevechten in de eerder genoemde modi. Hoewel er veel variatie is qua modi, zijn er dus eigenlijk maar twee waarin de game echt schittert en dat is jammer.

Maps

Je zou dus een vraagteken kunnen zetten bij de hoeveelheid modi en hetzelfde geldt voor de maps. Er zijn slechts vier planeten waarop de maps zijn gesitueerd, dus erg veel verschillende omgevingen zal je niet tegenkomen. Gelukkig zijn er wel meerdere maps per planeet. Het grote nadeel is echter wel dat de verschillende modi niet allemaal speelbaar zijn op hetzelfde aantal maps. De kleinere modi ondersteunen vaak acht en soms wel negen maps. Het probleem is dat juist de twee leukste modi, Walker Assault en Supremacy, speelbaar zijn op maar vier maps en ook dat is toch vrij teleurstellend. Ook hierdoor begint dat gevoel van herhaling al snel op te komen, samen met de gedachte dat we waarschijnlijk pas na enkele DLC-pakketten een game hebben die als ‘compleet’ aanvoelt. Weer een aspect waarop Star Wars Battlefront enkele dure punten laat liggen.

En verder dan?

Heeft Star Wars Battlefront dan buiten de traditionele multiplayer om niets anders te bieden? Helaas ontbreekt er een singleplayer campagne, iets wat naar mijn mening toch wel erg tof was geweest. Wel bevat de game ‘Missions’, een speelstand die weer onderverdeeld is in de modi Training, Battles en Survival. In Training krijg je enkele korte missies voorgeschoteld die je laten wennen aan de verschillende gameplay aspecten. Battles stellen niet meer voor dan een variant van Team Deathmatch tegen computergestuurde tegenstanders spelen en in Survival neem je het op tegen steeds moeilijkere golven aan vijanden.

Missions is speelbaar in je eentje, maar kan je echter ook met een vriend spelen, zowel online als offline via split-screen. Of het echt het spelen waard is, dat is een beetje de vraag. De Training missies zijn namelijk niet zo bijzonder, de online multiplayer is bovendien een stuk leuker om te spelen dan de Battles en ook de Survival modus biedt niets nieuws onder de zon.

Conclusie

Ik kom in deze review misschien wel erg negatief over, maar ik wil hierbij nogmaals benadrukken dat ik ontzettend veel plezier heb gehad tijdens het spelen van Star Wars Battlefront. De game ziet er werkelijk waar prachtig uit en wanneer je één van de grotere modi speelt, schotelt de game hele toffe en intense gevechten voor. Het is alleen erg jammer dat deze modi op weinig maps speelbaar zijn en de andere modi niet zo interessant zijn. Ook de gameplay is niet erg diepgaand, maar dat heeft geen hele grote impact op het speelplezier. Al met al is Star Wars Battlefront een bloedmooie, maar ietwat karige shooter die voor zowel Star Wars fans als iedere andere shooterfan het spelen waard is.

Pluspunten

  • Adembenemende sfeer en graphics
  • Geluid is dik in orde
  • Game loopt bijzonder soepel
  • Spelen als een Hero of Villain
  • Enkele modi zorgen voor toffe gevechten…

Minpunten

  • …terwijl de andere modi teleurstellen
  • Diepgang in gameplay ontbreekt
  • Weinig maps
  • Matige spawnpoints

8.0

Boxshot Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront

Releasedatum:
19-11-2015
Genre:
Actie
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:

65 reacties

  1.    2511 XP
    gamexl's avatar

    Precies! Weinig inhoud. Nou ja… weinig? In ieder geval had meer gekund. Zoals space battles en Single player campaign!!! Ze hadden beter doorgewerkt en over een half jaar (of jaar) een completer product kunnen aanbieden. Maar ja… moest natuurlijk net voor de nieuwe film uitgebracht worden om op het succes er van mee te liften.

  2.    1769 XP
    yannickvanloon's avatar

    Ik koop geen battefield aka battelfield met star wars poppetjes games meer, aangezien je veel te weinig inhoud voor je geld krijgt, en vervolgens voor de rest van de game €100 meer dokken. Zelfde geld voor Cod, betaal ik ook niet meer voor… Ik wacht wel op de betere shooters aka van bijvoorbeeld ubisoft, for honor, splinter cell etc.

  3.    4002 XP
    20style [20]'s avatar

    Als ze een singleplayer hadden …had ik het mss aangeschaft… nu twijfel ik wel

  4.    1106 XP
    ferrariking's avatar

    @gamexl: volg jaar komt weer starwars film:P

  5. Anoniem -   
    95.96.162..xxx's avatar

    Ik ben meer dan tevreden met de game maar spacebattles en single player mag in battlefront 2 echt niet missen! Ik vind de game nu niet echt een miskoop want ik vermaak er ontzettend mee. Maar voor iedereen licht dit natuurlijk anders…

  6.    762 XP
    Bass's avatar

    @yannickvanloon: ben ik niet met je eens. Battlefield 4 krijgt nog steeds ondersteuning. Meer dan waard voor m’n geld. Hoef ik daarom niet meer hardline en battlefront aan te schaffen;)

  7.    5382 XP
    PattyS3's avatar

    Geweldige graphics, dit is het ‘next-gen’ waar we als PS4 spelers op gewacht hebben. Battlefront lijkt wel een technische test van het Frostbite engine. Alleen kan dat ook negatief geïnterpreteerd worden want de hoeveelheid content in de game is toch echt matig. Maar goed, de wel aanwezige content is van goede kwaliteit. Het is dan ook een game die duidelijk kwaliteit boven kwantiteit zet, met als resultaat een game die echt af is op release. Iets wat uitzonderlijk is tegenwoordig, vooral gezien de vroegere reputatie van DICE betreffende game releases (BF3, BF4). In ieder geval, ik vermaak me voorlopig prima met Battlefront!

  8.    2511 XP
    gamexl's avatar

    @ferrariking: Ja volgend jaar weer een film en dan komt er weer een Star Wars Battlefront!! Of een grote uitbreiding waarvoor je weer rond de 50 euro voor mag dokken…. Kjing! Kassa… Maar niet van mijn geld in ieder geval! 😀 Als ie bij mij binne komt is het 2dehands voor minstens de helft van de nieuwprijs… En anders gewoon niet… Ik heb nog zoveel games die ik graag speel en wil gaan spelen!

  9. Anoniem -   
    95.96.162..xxx's avatar

    @gamexl: Ze werken ook door, maar dan voor de DLC 😉

  10. Anoniem -   
    195.240.206..xxx's avatar

    Goede review SP interesseerd me geen ruk beter geen SP dan een SP van 3 uur.
    Maar wat wel tegen valt zijn aantal maps zoals in review ook gezegd is.maar de game is super vermaak me prima.

  11.    1769 XP
    yannickvanloon's avatar

    @Bass: Ja en hoeveel kost je die ondersteuning wel niet 😉 Als EA gratis content brengt, dan is het wereld nieuws, want het meeste moet je gwm voor dokken wat ze extra brengen, kijk GTAV, deze word al 2 jaar lang voorzien van gratis content, waaronder heists, heleboel autos en noem het maar op, als gtav van ea was, was je al 200 euro verder. Grootste geld vanger van ea is dan ook die sims serie, wat me zus vroeger speelde, alles moet je betalen in een uitbreiding, accessoires pakket, en in die store staan dan nog duizenden extra dlcs van 10 euro per stuk, en dat concept brengen ze bij steeds meer games uit.

  12.    108 XP
    TRUE's avatar

    Hmm de aangeven min punten wegen voor mij toch een stuk zwaarder dan de plus punten. En een dikke 100 euro voor een multiplayer game. Meh heb geen haast om naar de winkel te lopen.

    En schijnbaar ben ik niet de enigste die er zo overdenkt. Het is vooral Fallout 4 en cod:bo3 die op mijn contactenlijst domineren. Sporadisch komt swbf3 voorbij maar toch opvallend weinig.

    Vraag me toch af, hoeveel schade de slechte start van bf4 heeft aangericht.

  13. Anoniem -   
    17.142.159..xxx's avatar

    Pracht game. Ben er zeer tevreden mee!
    Met dank aan de toffe actie van de game mania, heb ik deze voor 25 euro kunnen aanschaffen.
    Bij inlevering van 2 games
    Dit waren games die het stof happen waren.
    Prima deal dus en money well spend

  14. Anoniem -   
    31.161.15.xxx's avatar

    @TRUE: schade valt wel mee denk ik. Het zal voornamelijk komen doordat dit een franchise specifieke game is. Mensen die niet weg zijn van star wars kopen t gewoon niet.

  15. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    Volgens mij wil er iemand gewoon van de licentie af en proberen ze het zoveel uit te knijpen als ze maar kunnen. Vandaar een SP van €50 en mensen betalen het gewoon hoor. Kan me niet voorstellen dat de SW licentie nog lang ligt waar hij nu is.

    Ben het overigens eens met het cijfer, alle plus en minpunten zijn neem ik aan zo goed als gelijk op de PC versie. Moet de PS4 versie nog uit het plastic halen, beloof elke keer mee te spelen en het gebeurt maar niet. XD

  16. Anoniem -   
    31.151.52.xxx's avatar

    voor de mensen die zeuren over dat sp ontbreek. In geen een deel van star wars battlefront delen was er een sp. is altijd een mp spel geweest

  17. Anoniem -   
    82.95.188..xxx's avatar

    @31.151.52.xxx:
    Dat klopt niet helemaal Zowel Star Wars BF1 als BF 2 hadden een korte campaign mode waarbij je zowel de Empire, als de kant van de Rebels of Clones kon kiezen.
    Ik denk dat het grootste gemis voor de meeste spelers de “Instant Action” mode is. Wat Space Battles betreft, ben ik ervan overtuigd dat ze toegevoegd worden.
    Maar, dan in de vorm van DLC

  18.    762 XP
    Bass's avatar

    @yannickvanloon: ben het helemaal met he eens dat wat ze met GTA doen beter is, maar er komen toch echt gratis maps uit voor battlefield 4. Daarnaast is premium ook in prijs verlaagd. Al die dlc voor wapens blijf ik ook vanaf want dat is echt bullshit. Ik vind wel dat ik waar voor mijn geld heb gekregen met mijn premium die ik 2 jaar geleden heb aangeschaft. Ze ondersteunen de game nogsteeds en dan koop ik niet jaarlijks de opvolger (hardline en battlefront)

  19. Anoniem -   
    82.95.188..xxx's avatar

    Verstofte games ingeleverd, 8 euro bijbetaald en hoppa, wat een heerlijke game! De eenvoud van gameplay is voor mij verfrissend en doet oldskool aan, net als Star Wars zelf…. Brings back good memories (kwam in 1969 uit m’n ei)

  20.    878 XP
    rolf77's avatar

    Heerlijke game. Ondanks dat ik niet heel goed ben, vermaak ik me ontzettend met deze game! Telkens maar weer een potje.
    Ook heerlijk om even snel tussendoor te spelen. En het geluid!!! Wat klinkt dat fantastisch op mijn surround set zeg!
    Ben er dik tevreden over!

  21. Anoniem -   
    82.169.191..xxx's avatar

    He azijnzeikers volgende week komt er gratis dlc

  22. Anoniem -   
    77.163.82..xxx's avatar

    Het had een f2p game kunnen zijn

  23.    2213 XP
    Sony's avatar

    Mooi review.

    Ik speel alleen maar Walker Assault. Prachtig spel. En je mag wel zeggen dat we een half spel hebben gekocht ja.

    @gamexl: EA geeft de opdracht aan DICE om Battlefront te maken. EA zit hier ongelooflijk hard aan te pushen. Neem bijvoorbeeld Battlefield 4. Die was simpelweg duidelijk niet af bij release.

    DICE moet zelfstandig worden. Dit komt de gameplay alleen maar ten goeden!

  24.    2112 XP
    klupido's avatar

    Sorry hoor maar als je zoveel minpunten geeft en dan ook nog eigenlijk best erge minputen geeft vind ik niet dat een game een 8 hoort te krijgen… Maar okeee

  25. Anoniem -   
    62.163.23.xxx's avatar

    @yannickvanloon:

    Ik heb nog nooit zo’n goed spel gehad. Die premium is het driedubbel waard. Ze komen nog steeds met nieuwe maps. Ze zitten nu op zo’n 35 stuks. Meeste spellen heb je na een paar maanden gezien omdat je met amper 10 kleine maps zit te kijken.

  26. Anoniem -   
    89.98.103.xxx's avatar

    Als je de koptelefoon opzet zit je ineens midden in starwars.. dat is wel zooooo gaaf. Ik hou van simpele shooters en deze is echt epiek en zijn geld zeker waard. Echt iedereen kan nu shooters spelen..

  27.    438 XP
    XverderNix's avatar

    @ferrariking: En het jaar daarop… en waarschijnlijk daarop… Die 4 miljard die Disney er voor betaald heeft moet toch terug verdiend worden he? 😀

  28. Anoniem -   
    5.57.254..xxx's avatar

    @PSX

    Ik kan niet meer op het forum kijken met m’n mobiel omdat er een advertentie over heen staat die ik niet weg kan drukken…

  29.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Nou nee hoor. EA heeft juist een 10-jarige deal met Disney betreffende de Star Wars licentie. En als alle games zo goed zijn als Battlefont, dan heb ik de komende 10 jaar een toptijd. Misschien weinig content, maar wel van het hoogste niveau. Leuke modes, waanzinnige graphics en geluid, 60 fps, geen serverproblemen, alles loopt als een zonnetje. Ik heb in geen jaren zo genoten van een game als Battlefront. Natuurlijk krijgt het haat van CoD kindertjes, maar care, die mensen hoef ik ook niet in de Battlefront community.

  30.    4002 XP
    20style [20]'s avatar

    @31.151.52.xxx: ook al waren er geen sp in de vorige delen
    .. het zou gwn interresanter zijn voor de nieuwkomers die niets weten over star wars of de game zelf maar wel willen mee volgen…dan zou een campaign altijd welkom zijn…. moet daarvoor geen 10 uur duren zoals cod sp, dat op nix trok maar toch gwn een kort verhaal..

  31. Anoniem -   
    92.66.246..xxx's avatar

    Er is een goede reden waarom er ‘te weinig’ grote maps zijn. De maps die er nog aankomen (één grote daarvan zal trouwens gratis zijn) zouden een deel/plot van de komende film verklappen. Als je weet dat het plot van de film een zwaar beveiligd geheim is lijkt me dat logisch. Misschien had DICE nog even moeten wachten tot de release van de film?

    Ik vind Battlefront één van de beste, mooiste FPS van de laatste jaren. Er ontbreekt inderdaad de unlock diepte van COD maar het stoort me niet echt. Als Star Wars fan is dit het eerste spel dat me echt opslorpt in het Star Wars verhaal. Dat heb/had ik nooit met b.v. COD (wat ook een goed game is trouwens).

    Ik ben er van overtuigd dat met de komende DLC er nog vele leuke uren speelplezier is te verwachten. Ondertussen speel ik lekker verder… 🙂

  32. crew Redacteur -    2226 XP
    aarjen116's avatar

    @klupido: De verhouding van het aantal plus- en minpunten hoeft niet per definitie iets over het cijfer te zeggen. Voor mij wegen de pluspunten dus zwaarder dan de minpunten en dat leg ik in de tekst ook uit.

  33. Anoniem -   
    213.132.149..xxx's avatar

    @Ynance: haha cod kinderen. Ik denk dat we hier met een cod noob zitten. 33 jaar is dat oud genoeg voor u.

  34.    42 XP
    Ynance's avatar

    @213.132.149..xxx: Ja, ik heb helemaal niks met de CoD serie. Enkel Modern Warfare 1 was in die tijd baanbrekend. Heb ook niks met ‘hardcore’ shooters met allerlei perks en waarin 200 uur moet grinden om een beetje leuk mee te komen online. Battlefront is vanaf het begin al leuk. Maar ja, is allemaal maar smaak he. Ik snap nooit zo goed waarom mensen om 12 uur s’nachts in de rij staan om een reskin van het vorige jaar te kopen. Anderen vinden het weer fantastisch.

  35. Anoniem -   
    84.26.133.xxx's avatar

    Ik heb een vermoede dat de reviewer niet langer dan 4/5 uur heeft gespeeld. Net als de game heeft deze review weinig inhoud.

    Je kan niet echt merken dat de missions gespeeld zijn. Battle -> kill confirmed en is ook het leukst als hero.

    Supremacy -> Conquest ? Lijkt meer op rush waar je punt per punt vecht en opschuift of terug wordt gezet.

    Ik ben het wel met de pluspunten en minpunten eens. Maar zoals ik al eerder zei , lijkt de game maar even gespeeld te zijn en gewoon van andere media simpel gekopieerd. Je merkt 0,0 diepgang over wat voor modus je in deze game kan bieden en de wapens zijn na lv 15 aardig verschillend. Schade wordt op afstand bepaald per wapen.

  36. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @Ynance: Ik zeg niet dat de kwaliteit van de game slecht is. Ik merk gewoon vanuit een business perspectief dat dit een slecht model is wat enkel gebruikt wordt om te cashen. 4 maps, dus koop maar een Seasonpass ? Terwijl NFS alles gratis krijgt… Dan klopt er toch niets niet, zeg nu zelf?

  37.    141 XP
    lierseboy64's avatar

    Weerderom een slappe review. Ik vraag me af hoeveel uren jullie hierop gespeeld hebben. Dit is gewoon een topgame die minstens een 9 waard is. Het enigste minpuntje dat juist is, is dat er wat weinig maps zijn, maar volgende week komt er
    al een Gratis map bij. De andere modi zijn juist heel leuk + de co-op is ook heel veel
    fun.

  38.    468 XP
    Therockbrothers's avatar

    @Ynance: Maar ik speel CoD, Battlefield, Battlefront, CS:GO… Oh grotendeels van mijn vrienden spelen nu zowel BO3 als Star Wars BF,

  39. crew Redacteur -    2226 XP
    aarjen116's avatar

    @84.26.133.xxx: Ik heb de game wel degelijk een flink aantal uren gespeeld en heb ook alle Missions gespeeld. Battles is inderdaad Kill Confirmed, maar zoals ik in de review aangeef is dat gewoon een variant van Team Deathmatch. De tags die je moet oppakken zijn het enige verschil.
    Supremacy heeft wel iets van Rush inderdaad, maar ook wel van Conquest. Je zou het kunnen zien als een mix van die twee. Maar in de tekst noem ik het een variant van Conquest, dus dat is volgens mij niet zo fout.
    Hoe dan ook heb ik de game echt wel voldoende gespeeld om een eigen mening te kunnen vormen en het lijkt me toch wel vanzelfsprekend dat ik niks van andere media ga kopiëren.
    @lierseboy64: Zie hierboven voor mijn reactie op de speeltijd. En tsja, jij kan het best een 9 waard vinden, dat is natuurlijk prima. Echter vind ik dat persoonlijk iets te hoog en geef het dus een 8. Gratis DLC komt er inderdaad aan, maar dat verandert niks aan wat de game op dit moment biedt aan content. Ik beoordeel nu de base game, waar je toch de volle mep voor neertelt.

  40. Anoniem -   
    31.161.130.xxx's avatar

    @sensu welk “business perspectief” ?
    http://www.insidegamer.nl/nieuws/120143/gratis-maps-en-andere-content-voor-star-wars-battlefront

  41.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Het zijn 4 planeten en 12 maps. En volgende week komt de gratis DLC Jakku. Dan wordt het totaal 5 planeten en 14 maps. Ik vind het raar dat mensen steeds zeggen ‘4 maps’. Dan heeft CoD en Battlefield 1 map, want het speelt zich op de Aarde af. Maar goed, ik vind 14 maps en 10 modi niet zo verkeerd (volgende week komt Turning Point als nieuwe mode). Mensen klagen gewoon door het ontbreken van een single player. Maar qua MP content ben ik tevreden. Kijk, ik speel normaal MP spellen zoals Uncharted, dan stikt het ook niet van de maps. Jij speelt first person shooters, maar daar heb ik niks mee. Ik speel enkel games met een third person perspectief.

  42.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Therockbrothers: Dat geloof ik graag, maar volgens mij komt de kritiek grotendeels van de hardcore shooterfanaat, die Battlefront casual vinden aanvoelen. Ik speel geen first person shooters, en qua diepte vind ik Battlefront perfect bij me passen. Juist mensen die niet hardcore shooters spelen vinden Battlefront fantastisch, waarvan ik er 1 ben.

  43. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @31.161.130.xxx: Ja, want linken naar een andere website heeft zin. En ja, ook dat wist ik al, zonder op de link te klikken. Probleem is niet wat er nog onbetaald komen gaat. Het probleem is waar je wel voor moet betalen. Dat zei ik er dus ook duidelijk bij.

    Maar goed, mensen hoeven niet meteen mega boos of verontwaardigd te reageren op een reactie die helemaal niets met de huidig bestaande game te maken heeft, alsof ik ontken dat de kwaliteit van die game hoog ligt. Dat is namelijk niet zo.

  44.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Dat nieuws is anders net bekend gemaakt. Dus naast Jakku krijg je nog meer gratis content de komende tijd. Knap dat je dit al wist.

    Het probleem is waar je voor moet betalen? Volgens mij hebben alle grote releases tegenwoordig een season pass.

  45. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @Ynance: Ik las het ongeveer een uur geleden op VG247. Vind het gewoon een beetje storend dat (vooral anonieme) mensen mij gaan wijzen op nieuws van andere media, alsof ik dat nog niet kan weten omdat het hier nog niet gepost is. Maar goed on topic:

    Wat jij nu zegt lijkt het alsof ik dat alleen in dit geval belachelijk vind, want meer uitgevers doen het toch? Ja, klopt. En die vragen ook belachelijke prijzen voor hun Seasonpass – even goed vind ben ik het daarmee oneens. 30 euro, misschien 40 (in gevallen dat je er echt wat cools/exclusiefs voor terug krijgt) vind ik een schappelijke prijs.

    Mensen klagen vaak over pre-order extra’s en pre-orderen daarom ook geen games (nee, ik wil niks gratis? Ok.) maar kopen wel een season pas voor CoD bijvoorbeeld. Zal nu maar ff Cod als voorbeeld nemen, dan.

  46.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Ja, ik heb liever ook gewoon gratis dlc, zoals bijvoorbeeld vroeger ten tijde van Halo 2. Maar zo werkt de industrie helaas niet meer. 50 euro season passes is ook te gek voor woorden, maar het is Star Wars, dus dan moet ik het gewoon hebben. Ik ben een behoorlijke fanboy.

    Gelukkig heeft Wehkamp regelmatig kortingscodes. Zo heb ik laatst 40 euro PSN tegoed gekocht voor 26 euro. Op die manier koop ik dan voordelig zo’n season pass. De eerste keer dat ik dit doe. Maar ja, Star Wars he, maar de game vind ik ook gewoon erg goed.

  47. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @Ynance: Yep. Daar komt het op neer inderdaad. Maar goed zolang er nog van zulk soort goede acties zijn komen we er wel door neem ik aan.

    Maar goed, voor mij hoeft het niet allemaal gratis te zijn. Ik betaal graag voor goede content, met een redelijke prijs kwaliteit verhouding. Dus 50 euro is voor mij heel vaak al bij voorbaat nee. Maar goed, als fan heb je wellicht idd geen keuze nee. :p Ach, als je het maar naar je zin hebt en zo te horen heb je dat wel 😉

  48. Anoniem -   
    178.85.87..xxx's avatar

    @lierseboy64: loooooolllll weerderom looooooooollllll

  49.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Jazekers, en misschien moet ik mezelf niet meer druk maken om andere meningen. Als het in mijn ogen maar vet is. Dat is het enige wat telt.

  50. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @Ynance: Nou je “druk maken” inderdaad niet, maar een gezonde discussie over je mening tegenover die van een anders is niet slecht hoor :p

    Of we moeten het over Gravity Rush gaan hebben. Dan zijn we het zeer zeker wel eens met elkaar denk ik. XD

  51.    7 XP
    julianschoo's avatar

    Toffe game. Alleen matige inhoud…. Waar zijn de clones, de droids??? Yoda, mace windu, obi wan, count dooku, dart maul etc… Erg jammer van dice

  52.    42 XP
    Ynance's avatar

    @Sensu: Probleem van het internet is dat mensen vaak maar wat roepen en een goed beargumenteerde discussie vaak niet mogelijk is. Als mensen de game genoeg gespeeld hebben en daar inhoudelijk op in gaan, dan heb je inderdaad leuke discussies. Maar mensen lopen tegenwoordig al te haten omdat er EA op het doosje staat.

    Dus we kunnen het inderdaad beter over Gravity Rush hebben 😉

  53. Anoniem -   
    83.87.96..xxx's avatar

    @julianschoo:

    De meeste komen er later (gratis) bij …

  54. Anoniem -   
    83.87.96..xxx's avatar

    @Ynance: zoals jij dit doet zomaar wat roepen op het internet. Zeggen dat cod voor kinderen is. Wil je populair zijn schaapie.

  55. Anoniem -   
    87.66.25..xxx's avatar

    @julianschoo:

    Dit speelt zich af vanaf episode 4 dus logisch dat hun er niet inzitten…

  56.    42 XP
    Ynance's avatar

    @83.87.96..xxx: Ach zielig hoor. Voel je jezelf nu aangesproken? Ik zei niet eens dat CoD voor kinderen is, ik refereerde naar de kinderen die CoD spelen. De 12-jarige kleuters die door hun mic zitten te blèren. Maar goed, weet je, ik ga hier geen energie meer aan verspillen.

  57.    340 XP
    Michie's avatar

    Moet hier ook nog even op reageren wat een gejank om niks, het is gewoon een uitstekende game tuurlijk hadden er dingen beter gekund maar dat is in elke game. Bij bf4 speel ik ook alleen op zavod 311 en bo3 op nuketown de rest is allemaal niet zo interessant qua maps. Vind het aantal maps in battlefront wel goed. Enige minpunten die ik heb zijn de overpowerde granaten en dat je met een party van 3 man eentje geen partner heeft om te spawnen en dat je geen levels van degene ziet in de matches. Speel zelf third person vind ik heerlijk spelen dus daar merk je het wel dat het wat meer casual gericht is. Oja laatste punt die heros zijn ook overpowered. En de tenminste geen irritante voertuigen zoals in battlefield.

  58. Anoniem -   
    17.142.152.xxx's avatar

    @sensu Anonieme reacties vind je storend? Waarom kan dat hier dan nog steeds? Kun je mij anders eens in 3 zinnen motiveren om een account aan te maken want ik zie daar eigenlijk nog steeds het nut niet van in. Mijn echte naam is overigens Pieter. Aangenaam.

  59.    340 XP
    Michie's avatar

    Oja het gebrek aan sp is ook zwaar overtrokken die van bo3 had ik op hard in 6 en halve uurtjes uit dus waar iedereen die 10 uur op heeft gebaseerd, maarja iedereen mag ze mening hebben

  60.    141 XP
    lierseboy64's avatar

    @178.85.87..xxx: trolllll weerderom trolllll

  61. Anoniem -   
    62.140.13.xxx's avatar

    Een 8 voor een star wars wat niet eens gevechten heeft in de ruimte. Lmao hoe kan dat een 8 hebben? En het is gewoon battlefield, xD met een star wars jasje .

    Dit is geeneens een 6 waard. Hoeveel krijgen jullie om di een 8 te geven?

  62. Anoniem -   
    62.140.13.xxx's avatar

    @PattyS3: fanboy alert. Dit is dus waarom games zuigen, omdat mensen. Als jij een goedkope dlc de hemel in prijzen. DIT is geeneens een volledige game maar gewoon een goedkope dlc.

    En het is geen star wars als er geen gevechten zijn in de ruimte . Jammer dat mensen een goedkope knock off de hemel in prijzen

  63.    5382 XP
    PattyS3's avatar

    @62.140.13.xxx: R3tard alert. Van welke game zou Star Wars Battlefront een DLC kunnen zijn dan volgens jou? Zeg geen Battlefield 4 want dan heb je de game totaal niet gespeeld. Battlefront lijkt helemaal niks op Battlefield. En als je mijn comment trouwens goed gelezen had dan had je gelezen dat ik te spreken ben over de de geweldige graphics van de game, maar niet over de hoeveelheid content…

  64.    325 XP
    Morpheus_nl's avatar

    Voor mij de eerste game die echt laat zien wat de ps4 kan, ja er zijn twee ultieme modi, maar daar raak ik niet snel op uitgekeken. Ja het is futuristisch, maar beter dan cod. Dat is dan mijn persoonlijke mening. Tevens is het de eerste game waar ik een season pass voor heb gekocht. 16 nieuwe maps op komst… Kom maar op Zou ik zeggen..

  65. crew Redacteur -    2291 XP
    Sensu's avatar

    @17.142.152.xxx: Omdat er trolls actief zijn die alleen anoniem reageren, omdat ze de held op internet willen uithangen.

    Motivatie: Als je een account aanmaakt kun je PBtjes sturen over OT discussies (zoals deze eigenlijk… lol) met onder anderen mij! Als dat niet reden genoeg is. 😉 (Grapje overigens, dont shoot!)

Season Pass en alle DLC Star Wars: Battlefront is plots gratis
Nieuwe PlayStation Plus abonnees krijgen Star Wars Battlefront gratis
EA heeft geen plannen voor nieuwe Star Wars Battlefront DLC
Support voor Star Wars Battlefront is nog niet klaar, aldus EA