Twee dagen geleden kon je hier nog het bericht lezen waarin we melding maakte van het gerucht dat Sony een PS2-emulator heeft klaarliggen voor de PlayStation 4. Vanmorgen las je het bericht waarin Digital Foundry tot de conclusie kwam dat de software al beschikbaar is en nu heeft ook Sony gereageerd op deze berichten.

Sony heeft aan Wired laten weten dat ze werken aan een PS2-emulator, maar dat ze verder op dit moment nog niets aan te kondigen hebben.

“We are working on utilizing PS2 emulation technology to bring PS2 games forward to the current generation. We have nothing further to comment at this point in time.”

De vraag is nu wel of dat die software niet al beschikbaar is, verwijzend naar het artikel van vanmorgen. De Star Wars games zijn immers gewoon speelbaar op de PlayStation 4 en dit kan niet zonder emulatie software. Sony daarentegen geeft aan dat ze er aan werken om het naar de PS4 te brengen, wat suggereert dat de software nog niet beschikbaar is.

Wat het ook mag zijn, er komt in ieder geval een PS2-emulator naar de PS4 en we zullen hier tijdens PlayStation Experience vast meer over gaan horen.