Eerder dook al het gerucht op dat er mogelijk een free-to-play versie van Pro Evolution Soccer 2016 zou gaan verschijnen. Inmiddels heeft Konami duidelijkheid gegeven door te melden dat deze uitgave er inderdaad gaat komen en wel op 8 december.

Op 8 december zal de free-to-play versie verschijnen voor zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4, wat een basisversie van de volledige game blijkt te zijn. In deze free-to-play versie kun je aan de slag in de Exhibition modus met de teams Bayern München, Juventus, AS Roma, Brazilië en Frankrijk.

Ook heb je toegang tot een trainingsgedeelte en MyClub, waarin je een eigen team op kan bouwen met beschikbare spelers. Hierbij lijkt MyClub het belangrijkste onderdeel te zijn, want dit kan je verder uitbreiden door MyClub coins te verdienen of aan te schaffen, waarbij het verdienmodel natuurlijk in coins aanschaffen zit.

Verder zal de free-to-play versie vanaf nu alle toekomstige gameplay en content updates ontvangen, waaronder roster updates. Meer over Pro Evolution Soccer 2016 lees je in onze review.