Crysis 2 loopt beter op de PlayStation 3 en meer onthullingen

Carl Jones van Crytek heeft toch wel een opmerkelijke uitspraak gedaan in het magazine PSM3. Meestal zeggen ontwikkelaars niet dat een game beter is op de PlayStation 3 of Xbox 360. Jones doet dit dus wel. Crysis 2 draait volgens de beste man net iets beter op de PlayStation 3.

Het is tevens ook niet moeilijk om voor Sony’s jongste console te ontwikkelen. Dat komt omdat ze langer hebben gewacht, om aan deze generatie te beginnen. Toen de PlayStation 3 net verkrijgbaar was ondervonden veel ontwikkelaars problemen met de console, het werkte allemaal net wat anders dan de andere consoles. Games werden daardoor uitgesteld en in het ergste geval geannuleerd. Crytek heeft de tijd genomen om de PS3 goed te leren kennen.

We’re lucky in the fact that we’ve come to the generation slightly later than other people – the ones who were trying to build the first technology and games were surprised at how different the PS3 was. We took our time and worked out the right way to approach it.

Carl Jones beweert in het magazine dat de games die op de CryEngine3 werken de mooiste, of op z’n minst in de top drie van mooiste games op elk platform komen te staan.

At the moment, we’re getting slightly more performance from PS3 compared to 360. I’m very confident that products using CryEngine 3 are going to come out as the best looking, or at least in the top three, on every platform.

9 reacties

 1.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Oké, dit is ook wel eens mooi om te horen. Heb je in ieder geval niet van die 360-hippies die beweren dat het op hun Xdoos mooier is 😀

 2.    209 XP
  chrisnl's avatar

  maar volgens mij heeft xbox ook niet zoveel kracht 😛 als de ps3 dus eigenlijk logisch als ik speel op mijn x360 zie ik zo verschil qwa kwaliteit dan met ps3 gelukkig staat die xbox al sinds dat ik hem heb zo ongeveer xD stof te happen dacht leuk voor erbij met ps3 maar toch aan de kant legge

 3.    1562 XP
  dikked's avatar

  ik ben benieuwd hoe de game er in totaal uit komt te zien

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik weet nu al dat ik hem ga kopen hopelijk wordt de gameplay ook goed

 5.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  De beste man beweert ook dat de game veel mooier is dan Killzone 2 en Uncharted 2.

  Best wel veel grootspraak voor een multiplatformer. Afwachten maar wat het allemaal gaat worden.

 6.    337 XP
  dicapo's avatar

  Nice, ga m wel halen voor de ps3 mijn pc kan m dan toch niet meer aan 😛

 7.    116 XP
  BhNavyseal's avatar

  Dit spel ziet er echt mooi uit als je die trailers ziet.

 8.    130 XP
  michael's avatar

  Is er ook al bekend wanneer deze (ongeveer) uit gaat komen? Ben wel benieuwd namelijk of de beste man vooral grootspraak heeft, of ook daad achter het woord kan zetten.

 9.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dit is erg goed om te horen, dit is hoe het hoort, gewoon het uiterste van een console gebruiken, of het nou exlusief is of multi platform.