Het is al een tijdje geleden dat Sony met firmware update 3.21 kwam. Deze firmware update verwijderde, tot grote woede van enkele PS3-bezitters, de OtherOS-functie. De OtherOS-functie maakt het mogelijk om Yellow Dog Linux te installeren op je PlayStation 3.

De bekende Iphone hacker GeoHot was het gelukt om de PS3 te hacken via deze OtherOS-functie. Sony was hier natuurlijk gelijk van op de hoogte en greep in. Ze besloten de OtherOS-functie te verwijderen.

Veel mensen raadden je aan niet te updaten naar Firmware 3.21, ook GeoHot raadde dit aan. Hij liet zelfs weten dat hij aan Custom Firmware werkte dat er voor zorgt dat je toch FW 3.21 kan draaien zonder de OtherOS functie kwijt te raken. Dit is hem nog gelukt ook.

Veel mensen besloten hiernaar te luisteren en te wachten op deze Custom Firmware. Als je nog FW 3.15 gebruikt is het onmogelijk om op het PlayStation Network te komen, hiervoor moet je updaten naar de nieuwste firmware. Toch is het mogelijk om dit de omzeilen via het gebruik maken van proxy’s en dergelijke.

De Franse website PS3gen meldt dat het vanaf nu niet meer mogelijk is om hiervan gebruik te maken en dat je per se moet updaten naar firmware 3.21 om het PSN op te kunnen. Wanneer je dit probeert krijg je een error.