Ace Combat 7 was één van de nieuwe games die Sony gisteren tijdens de PlayStation Experience keynote aankondigde. Er werd een trailer voor de game vrijgegeven, samen met de informatie dat de game exclusief voor de PlayStation 4 uitkomt en PlayStation VR ondersteuning krijgt.

Vandaag hebben we iets meer details over de game. Zo belooft Bandai Namco namelijk dat Ace Combat 7 de bekendste elementen uit de twintig jaar oude franchise naar een compleet nieuw niveau gaat tillen. Hieronder vallen onder andere prachtige graphics, aangrijpende luchtgevechten en een meeslepende soundtrack. De game bevat een singleplayer campagne, maar je kan ook online tegen andere spelers strijden in de multiplayer. De ontwikkelaar belooft verder nog ‘meeslepende features, speciaal ontwikkeld voor PS VR’.

Later bevestigde producer Kazutoki Kono via Twitter nog dat PlayStation VR volledig optioneel is voor Ace Combat 7. Sommige mensen waren bang dat het om een ‘VR-only’ titel ging en de aankondiging maakte dit ook niet duidelijk, maar nu weten we dus dat de game gewoon speelbaar is zonder PlayStation VR.

Verder zijn er nog enkele screenshots van Ace Combat 7 vrijgegeven die je hieronder kan bekijken.