Review: Just Cause 3

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5664433757b39.jpg

Review: Just Cause 3 – Op winterse dagen tropische eilanden op je scherm zien is iets waar je hoogstwaarschijnlijk niet snel nee tegen zult zeggen. Just Cause 3 brengt ons prachtige tropische eilanden die je niet alleen kunt bekijken, je kunt ze ook nog eens stuk voor stuk betreden om ze helemaal op te blazen, zodat ze bevrijd worden. Dictatorschap heerst namelijk in de steden van het mediterrane Medici en het is aan jou om de rebellen te helpen. Wij namen de game onder de loep en vertellen je alles over deze mix van Che Guevara met Superman.

Rico Rodriguez, het eenmansleger

In de game kruip je in de huid van Rico Rodriguez. Dit handige mannetje is in staat om heel wat schade aan te richten die vaak niet te overzien valt. De structuur van de game is relatief simpel en snel te begrijpen, want aan het begin van de game worden alle kneepjes van het vak uitgelegd. Denk hierbij aan hoe je parachute werkt, je grappling hook, je wingsuit en meer. Vervolgens is het aan jou om de steden op te zoeken die bezet zijn door de dictator om deze vervolgens te bevrijden. Om dit te bewerkstelligen dien je een aantal propagandazaken en -middelen te verwijderen uit de stad. Denk hierbij aan een standbeeld, omroepsystemen, het politiebureau en meer. Eenmaal dit gedaan, dan krijg je van de game een seintje om de vlag te hijsen en nadien ontsteken de inwoners het vuurwerk. Voilá, zo is een stad ontdaan van het dictatorschap.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56659e3ec9138.jpg

Het bevrijden van steden is belangrijk wanneer je de missies wilt gaan spelen. Bevrijd je namelijk niet op reguliere basis de steden, dan zul je merken dat je niet verder kunt. Vaak vragen missies van je dat je een bepaalde stad, een gebied of provincie bevrijdt alvorens je kunt beginnen. Het bevrijden van steden is op zich hartstikke leuk, waar we zo meteen dieper op ingaan, maar de structuur van de game is in dat opzicht redelijk repetitief. De missies bestaan voornamelijk uit het helpen van iemand om een bepaald gebied uit te komen, iets op te blazen of iemand te vermoorden. Het verhaal van Just Cause 3 is dus net zoals in de voorgaande delen redelijk oppervlakkig en daar hoef je het dan ook niet voor te doen. De drijfveren om hiermee verder te gaan zijn vooral de unlockables, die het mogelijk maken om op een nog uitgebreidere manier gebieden te bevrijden.

Het plot van de game zorgt bij vlagen voor grappige gesprekken, maar soms ligt dit er ook weer iets te dik bovenop. Er is een bijzondere mix aanwezig tussen het serieuze dictatorschap en het ‘grappige’ van het opblazen hiervan. Er is nauwelijks empathie voor de bewoners van het eiland, waardoor het plot ook niet echt enige vorm van diepgang kent. De insteek van Just Cause 3 is simpelweg een gewelddadige en actievolle achtbaan, waarbij het hoofddoel vooral plezier is. Gelukkig is dat laatste dan ook precies de kracht van Just Cause 3 en de reden dat deze game – ondanks het tekortkomende plot en de relatief repetitieve structuur van de opdrachten die je uitvoert – zo bijzonder leuk maakt.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56659e56ef431.jpg

Het hebben van zoveel mogelijk plezier

De kracht van Just Cause 3 is niet zozeer dat je je druk maakt om de dictator die over Medici heerst, maar omdat het je als speler een speeltuin vol met explosief gevaar biedt. Je krijgt een breed scala aan wagens, straaljagers, (gevechts)helikopters, turrets, raketten, granaten, rocket launchers, geweren en nog veel meer aangereikt, waarmee je alle middelen tot je beschikking hebt om het eiland te veranderen in één grote vuurbal, terwijl je er met je grappling hook tussendoor zoeft. Dit is simpelweg geweldig en ondanks de repetitieve structuur van de game in de missies, is dit iets dat nooit gaat vervelen. De kick die je krijgt wanneer je een olievat met je grappling hook aan een benzinetank knoopt om deze vervolgens te laten exploderen, is op de één of andere manier keer op keer bijzonder bevredigend.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5665809206a12.jpg

Er zijn maar weinig games die erin slagen om je zoveel lol te laten beleven aan het opblazen van allerlei dingen in een enorme grote open tropische wereld. Het bovenstaande screenshot is eigenlijk precies hoe de game er regelmatig uit zal zien. Langzamerhand snoep je steeds meer gebied weg van de dictator die heerst over de tropische eilanden en naarmate je dit doet, speel je steeds meer creatieve mogelijkheden vrij om verder aan de bezette gebieden te snoepen. Zo komt er een moment waarop je voor het eerst in een straaljager stapt om luchtaanvallen met raketten uit te voeren en dat is iets wat je niet snel zal vergeten. De game biedt vanaf de eerste minuut allerlei mogelijkheden om je te laten zien hoe goed je plezier kunt hebben en naarmate de game vordert, zal hier steeds weer een schepje bovenop worden gedaan.

Just Cause 3 werkt volgens het simpele concept dat je meer krijgt naarmate je verder komt en dat doe je natuurlijk door missies te spelen en gebieden te bevrijden van generaal Di Ravello. Hoe verder je komt, hoe meer opties je hebt en die kan je op elk moment inroepen. Je hebt namelijk een zogenoemde ‘rebel-drop’ optie in je Communication Device, waarmee je allerlei dingen kan laten droppen. In de game verzamel je namelijk beacons die het mogelijk maken om op elke plek in de wereld van Medici een rebel-drop aan te vragen. Wil je een vrijgespeeld helikopter of straaljager uitproberen? Selecteer deze, vraag een rebel-drop aan en voilá, hij staat voor je neus. Op deze manier kan je snel en efficiënt allerlei items snel laten bezorgen, waardoor je zonder al te veel belemmeringen verder kunt – erg fijn.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56659e6c51c0c.jpg

Geen consequenties

Aangezien Just Cause 3 vooral draait om het hebben van plezier, zijn er eigenlijk nauwelijks consequenties aan je acties verbonden. Je kunt doen en laten wat je maar wilt, zonder dat dit een nadeel oplevert in de game. Het is immers een destructieve game en de kans dat je doodgaat zit vaak in een klein hoekje. Loop je toevallig langs een brandstoftank terwijl de vijand deze achter je kapot schiet? Dan is de kans groot dat de explosie fataal is. Toch krijg je hier geen straf voor als je eenmaal de dood vindt, want je stapt na een laadscherm gewoon weer in de game en alle progressie die je tot dusver geboekt hebt, is daarbij intact gebleven. Zelfs de voortgang die je opgebouwd hebt tijdens het kapot schieten van een gebied blijft bewaard, dit alles zonder dat je er nadelige effecten van zult ondervinden.

De hele mentaliteit van de game is daarmee wel duidelijk. Men benadeelt of straft je niet als je een fout maakt of te overmoedig wordt en dat zorgt ervoor dat Just Cause 3 een fijne ervaring is. Het feit dat het plot van de game dan ook niet zo heel serieus genomen wordt, is hierdoor enigszins te verwaarlozen. Je speelt Just Cause 3 niet voor een intrigerend verhaal of de serieuze kwesties in het leven. Nee, het gaat om de actie en die is er in grote mate. Nergens zul je beperkingen opgelegd krijgen in het experimenteren met wapens of explosies, omdat er domweg geen strenge gevolgen zijn of een limiet. Dit stelt je dus in staat om de meest gekke dingen uit te halen tijdens het bevrijden van een gebied. Hierdoor ga je jezelf ook niet inperken, omdat je eventueel items of voordelen kwijt kan raken of omdat je helemaal opnieuw zou moeten beginnen. Niets van dit alles is aan de orde in deze game en dat versterkt het hebben van plezier des te meer.

Technisch drama

Hoe leuk en vermakelijk Just Cause 3 ook is – wat wel uit deze tekst tot zover blijkt – er is één grote doorn die in onze beide ogen blijft steken. De technische prestatie van Just Cause 3 is namelijk zwaar ondermaats. Op de PS4 is het niet ongebruikelijk dat je framedrops krijgt richting de 20 tot 22 frames per seconde. Daarbij komt nog dat de framerate eigenlijk nergens in de game echt merkbaar stabiel is. De eerste uren van Just Cause 3 zijn eigenlijk wel in orde en bevatten weinig drops, maar wanneer je verder in de game geraakt, lijkt het probleem alsmaar erger te worden. Nu valt een framedrop hier en daar te verwaarlozen bij een verder uitstekende game, maar Just Cause 3 maakt het wat dat betreft wel erg bont.

De framedrops zitten het speelplezier namelijk dermate in de weg dat missies bij vlagen richting onspeelbaarheid gaan. Er zijn regelmatig missies waarin je iemand moet begeleiden, terwijl er massaal aanvallen plaatsvinden met behulp van helikopters en gevechtsauto’s. Wanneer je dan wilt mikken met je grappling hook om jezelf naar de helikopter te trekken, zodat je deze kan uitschakelen, begint het drama. Door de forse framedrops wordt het mikken ineens erg lastig en bij veel actie of het bijna doodgaan verandert de game als het ware in een soort slideshow, wat het spelen onnodig moeilijk maakt. Plezier staat hoog in het vaandel bij Just Cause 3, maar dat wordt op die manier wel erg lastig.

Het rondvliegen met straaljagers en helikopters gaat ook gepaard met behoorlijke framedrops en hetzelfde geldt voor het opblazen van meerdere explosieve onderdelen in een gebied. Wanneer dit voorkomt is ook hier mikken weer erg lastig en het wegkomen met je grappling hook wordt door de framedrops er niet gemakkelijker op gemaakt. Ook het snel rondkijken met je camera verzorgt een verstoring in de performance van de game evenals het alleen al bekijken van explosies. Het is een teleurstelling dat de game in deze staat is afgeleverd, want dit is simpelweg niet goed. Avalanche Studios, de ontwikkelaar achter de game, heeft inmiddels al laten weten te werken aan een patch, maar zolang deze patch er nog niet is, adviseren we je te wachten met het spelen van Just Cause 3.

Tergend lange laadtijden

Dat is nog niet alles, want de game kampt ook nog eens met tergend lange laadtijden. Het begint eigenlijk al meteen niet goed bij het opstarten van de game. Het duurt namelijk makkelijk 4 tot 5 minuten voordat je überhaupt in het hoofdmenu van de game zit. Dit is jammer genoeg niet het enige moment waarbij je lang moet wachten; dit zie je in de gehele game keer op keer terug. Wanneer je doodgaat, kan het geregeld rustig 2 tot 3 minuten duren alvorens je weer verder kunt spelen. Respawnen duurt inderdaad veel te lang en in een game waar je regelmatig dood zal gaan, is dat allesbehalve een pretje. De game straft je weliswaar niet door je items of voortgang af te nemen als je de dood vindt, maar het straft je wel met tergend lange laadtijden, waardoor de lol er snel vanaf is.

De framedrops zijn bijzonder vervelend en deze lange laadtijden maken het qua technische prestatie niet al te best. In dat opzicht is de performance op dit moment simpelweg om te huilen. En huilen kunnen we zeker, want het frustrerende hieraan is dat er onder deze problemen een behoorlijk goede en leuke game schuilt. Sterker nog, de game wordt dusdanig belemmerd door deze twee zaken dat het op dit moment een goede game om zeep helpt en dat is ontzettend zonde, want Just Cause 3 is een game met veel potentie en bovendien biedt het genoeg speelplezier om er weken, zo niet maanden, mee vooruit te kunnen.

Grafische prestaties

De technische tekortkomingen bederven in zekere zin het speelplezier en dat zijn ook de twee grootste minpunten. Maar ook over de grafische kwaliteit van Just Cause 3 valt nog wel wat te zeggen, want het is nogal wisselvallig, waardoor het lijkt alsof er iets niet helemaal klopt in de game. Zo merkten we namelijk dat de game er soms uitziet als een echt prachtige titel en op andere momenten lijkt het op een reguliere PS3-game. Het is alsof men bij explosies en veel gebeurtenissen op hetzelfde moment een systeem activeert waarmee er textures in lagere kwaliteit getoond worden, zodat de game enigszins stabiel blijft. Dat lukt overigens niet, want de game heeft natuurlijk te maken met veel framedrops.

Grafisch is het over het algemeen prima te pruimen, maar deze verschillen zijn toch wel opmerkelijk. Je springt dan ook al snel naar de conclusie dat het lijkt alsof men bij Avalanche Studios iets teveel hooi op haar vork heeft genomen. De wereld van Just Cause 3 is immers enorm, het grootste van wat we tot nu toe hebben gezien in open-wereld games. Dat komt alleen niet echt tot zijn recht wanneer de console niet in staat is om dit allemaal te kunnen verwerken.

Auto’s en motoren

Als laatste is er nog de besturing, want deze laat vooral in rijdende voertuigen enigszins te wensen over. Helikopters en vliegtuigen zijn in principe prima te besturen, hetzelfde geldt voor boten, maar auto’s en motoren zijn een heel ander verhaal. De auto’s voelen af en toe aan als boten en je hebt nou niet bepaald het gevoel dat je controle hebt over de bolide waar je in zit. De besturing hiervan heeft dan ook echt nog wel de nodige finetuning nodig, want je merkt ook aan jezelf tijdens het spelen dat je eerder met de grappling hook jezelf naar de bestemming trekt dan dat je een auto pakt.

Ook viel het ons nog op dat er bijzonder weinig auto’s op de weg zijn. In de kleine steden is dit wel iets meer, maar daarbuiten is het heel normaal als je enkele minuten lang geen auto voorbij ziet komen. Just Cause 3 lijkt dan ook niet echt de focus te hebben gelegd op auto’s, terwijl het toch wel fijn is om eens in een bolide te kunnen stappen en weg te scheuren, maar dan moet de besturing uiteraard wel in orde zijn en dat is het nu eigenlijk net niet.

Conclusie

Just Cause 3 is een game waarin plezier bovenaan staat en dat zul je hebben ook. Het plot is matig en oninteressant, maar bevat wel een drijfveer, namelijk zoveel mogelijk content unlocken in de game, zodat je er nog meer van kunt genieten. Tot zover het goede nieuws, want technisch gezien is de game een compleet drama. Dit is zelfs dermate erg dat het het plezier dat je zou moeten kunnen beleven flink in de weg kan staan. Onspeelbaar is een groot woord, maar wanneer je bij missies geërgerd raakt door de technische tekortkomingen die invloed hebben op je speelplezier en de mogelijkheden in de game, dan is dat een flinke domper. Tel hier de ellenlange laadtijden bij op wanneer je doodgaat en je bent meer geïrriteerd dan dat je daadwerkelijk spelplezier hebt. Nogal zonde, want als je deze punten van irritatie wegdenkt, dan heb je eigenlijk een pracht van een game. Het lage cijfer voor deze game is dan ook voornamelijk te danken aan het feit dat de game in onjuiste staat is afgeleverd. Mochten de technische tekortkomingen gepatcht worden, dan is een dikke voldoende meer op zijn plaats.

Pluspunten

 • Vette explosies
 • Geen straf wanneer je doodgaat
 • Breed scala aan wapens en voertuigen
 • Enorm groot gebied om helemaal in los te gaan

Minpunten

 • Enorm lange laadtijden wanneer je doodgaat (2-3 min is normaal)
 • Grafisch wisselvallig
 • Framedrops die het speelplezier en presteren in de weg staan
 • Matig plot
 • Besturing van auto's niet heel prettig

5.5

Boxshot Just Cause 3

Just Cause 3

Releasedatum:
01-12-2015
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:

35 reacties

 1. Anoniem -   
  85.144.29..xxx's avatar

  Lol ik verwachte een ok game maar ja ze hebben van alles en nog wat erin gepleurt wingsuit cod grappling hook batman haarstyle naughtydogg sfeer crises mexicaan van een mexicaan lol niks boeit me in t spel

 2.    333 XP
  Rhythmicjoint's avatar

  Ik wacht wel even tot ‘ie goedkoper wordt. Heb nu nog zoveel te spelen.

 3.    962 XP
  Stukje-Appel's avatar

  Oei.. ik had een heel ander cijfer verwacht, rond de 8 zelfs. Hmm, misschien dan nog even wachten met de aankoop

 4.    477 XP
  Dragonborn's avatar

  Was sowieso niet van plan de game te kopen op release. Games moet je tegenwoordig nooit kopen op release omdat je dan een kwart game krijgt. Ga deze game dus ook niet kopen, ook niet als hij goedkoper is, puur uit principe. Ontwikkelaars moeten een product leveren dat compleet en af is.

 5.    2350 XP
  peyj's avatar

  Ik heb reviews gelezen die ondanks de slechte framerate en andere issues de game alsnog een (dikke) voldoende gaven. Goed te zien dat PSX dit soort technisch falen afstraft. Ze hadden beter de game volgend jaar kunnen uitbrengen zonder dit soort problemen.

 6. Anoniem -   
  62.177.254.xxx's avatar

  Wow een 5.5 is wel erg laag in m’n ogen maar oké, al vind ik wel dat je de besturing van auto’s niet echt in de min mag rekenen, dit is nooit super geweest en ligt ook geen focus op, laatste wat je moet doen is het vegelijken met een gta game. De motoren daarintegen pffff haha kan net zo goed een rondje gaan rijden op een omgevallen boom.

 7. Anoniem -   
  62.131.110..xxx's avatar

  5.5 is niet hoog.
  Budgetbak afwachten.

 8. Anoniem -   
  84.241.193..xxx's avatar

  @Stukje-Appel: die framerates enzovoorts kloppen in zekere zin wel hoor maar onspeelbaar? nee absoluut niet op mijn ps, maar ik zie ook dat hun regelmatig dood gaan, waar dat bij mij zelden gebeurt dus misschien is dat een andere manier van spelen of beleving. Gewoon halen joh, verwacht de patch toch elke moment.

 9. Anoniem -   
  78.21.114..xxx's avatar

  Wat een onzin deze review.

 10. crew Management -    4926 XP
  M4GN3T's avatar

  @62.177.254.xxx: Als de patch de problemen verhelpt kijk je ook naar een heel ander cijfer, voor nu is t gewoon ondermaats.

 11. Anoniem -   
  54.164.152.xxx's avatar

  Ben het niet helemaal eens met deze review. Ik speel de game nu vanaf het begin en als eerste de game heel erg leuk om te spelen . Maar de framedrops bij explosies vallen echt reuze mee. Het is in ieder geval in mijn ogen niet storend. Grafisch is de game ook prachtig . Tuurlijk is het niet beeldschoon maar dat kan ook niet anders dan met deze grote open wereld . Nog iets waar ik het totaal niet mee eens ben is de auto. Waarom zou je in een auto gaan rijden terwijl je met je grappling hook 30 x zo snel gaat. De besturing tussen de parachute en grappinghook en wingsuit is heerlijk . Ook de laadtijden vallen zeer mee bij mij. Al met al weet je wat je krijgt als je de serie kent. Dus mij cijfer is een 7,8. Ben het niet eens met een 5,5 . Zeer ondermaats psx

 12.    1633 XP
  Redrum83's avatar

  @54.164.152.xxx: 7.8 voor jou kan.. alleen ik vindt deze review iets uitgebreider en ken onderhand wel zeggen dat ik wel vertrouwen heb in de “professionaliteit” van de heren en sinds kort de koekie dame van psx sense.

  @78.21.114..xxx: loze opmerking.. go home.

  OT: Super review en eerlijk. Kan er verder weinig over zeggen dan kuddo’s mensjes van psx sense. Blijf dit aanhouden en je zal zien dat jullie als game site steeds meer gaan klimmen.. puntje bij paaltje hou iedereen van eerlijkheid. I bid you farewell

 13.    581 XP
  Zuko's avatar

  Ik zie 5 minpunten en 4 pluspunten en dan nog een voldoende -_-
  Het zou gewoon een kleine onvoldoende moeten zijn, een 5 bijvoorbeeld.

 14.    1118 XP
  Actie94's avatar

  Nou nou de game verdient het niet om een 5.5 te krijgen. Tuurlijk heeft de game zijn minpunten maar heb mijzelf tot nu toe nog geen seconde verveelt.

 15.    4002 XP
  20style [20]'s avatar

  Whuuut ok dan schaf ik hem wel niet aan hoor.. ac syndicate bijna uitgespeeld dus fallout is de enige dat nog interessant is om te halen alle games zijn uitgespeeld dus kmoet wel

 16.    4939 XP
  tyger1's avatar

  3 updates en het komt wel goed , ik heb hem en blijf er nu af .

 17.    962 XP
  Stukje-Appel's avatar

  @84.241.193..xxx: Ik heb wel al stukjes gameplay gezien en vet is het wel, maar verder ben ik niet bekend met de Just Cause franchise.
  Het is trouwens meer een kwestie van geld en tijd om de game te kopen 😉

 18.    414 XP
  Milkyray's avatar

  In mijn beleving is de game nu een beetje te hard beoordeeld omwille van de hoeveelheid commentaar op het ‘jouw mening’ item. Ik heb de game bijna klaar. Met al meer dan 40 uur in een week (naast een full time baan) kan ik dus niet zeggen dat deze game maar een 5.5 verdiende. Ik geef hem een dikke 8 en raad iedereen aan hem te kopen. Bam… ☺

 19.    1201 XP
  A Gamer's avatar

  Goede review. Top!

 20. Anoniem -   
  84.80.167..xxx's avatar

  Ik hoor niemand over de wapens!? Voor zo’n grote game had er wel veel meer verschillende soorten in gekund. Die 20 wapens vind ik wel heel schaars.

  5.5 meer dan terecht. Zonde van je geld. Zou lekker wachten tot ie in de budgetbak ligt.

 21. Anoniem -   
  94.209.6.xxx's avatar

  Heb de game ook en dit cijfer is meer dan terecht mikken is niet fijn met die framedrops

 22. Anoniem -   
  109.236.80..xxx's avatar

  ook leuk… texture popups

 23.    244 XP
  berry1983's avatar

  Ik kan me hier totaal niet in vinden; en wel om de simpele rede dat ik me niet herken in de grafische problemen als aangegeven.ben al aardig eindje op weg en de explosies zorgen er bij mij niet voor dat ik niets meer kan. Echter Dit is hoe psx het ervaart dus dat vind ik ok..ik snap alleen niet hoe het kan dat ie bij de een redelijk ok draait en bij de ander niet.

  De laadtijden zijn bij mij verbeterd lijkt t.dat was droevig en is nu redelijk.

  Wat ik wel een serieus ding vind is t plot, daar mogen ze van mij wel mee aandacht aan besteden. Ik ben bekend met de jc serie dus wist Dit vooraf maar dat mag wel beter.

  Ik speel hem met veel plezier maar hoop oprecht dat ze snel met een patch komen voor mensen die t anders ervaren, ik geef m een 7,5

 24. Anoniem -   
  94.212.85..xxx's avatar

  5.5 is erg laag. 8 is het zeker waard. Ps4 geen last gehad van mankementen onder het spelen en laadtijden ook niet. Het is een heel mooi spel.

 25.    53 XP
  RSDEVEGT's avatar

  Het is een beetje dubbel. Ik heb het spel ook en herken de problemen, lange laadtijden (kan echt minuten duren) en framedrops (niet heel veel, maar wel genoeg dat t mij ook uit de ervaring haalt). Aan de andere kant heeft het spel ook genoeg tofs te bieden. Ik heb naar 20uur gamen besloten om hem te laten liggen en te wachten op patches. Wat eigelijk wel schandalig is aangezien je er 60€ voor betaald.. Precies om deze redenen heb ik gewacht met het aanschaffen van fallout. Jammer dat het dan nu ook bij Just cause gebeurd.

 26.    53 XP
  RSDEVEGT's avatar

  @berry1983: dat vraag ik mij ook af. Heb dit eerder ervaren met the witcher. Een vriend van mij had last van allerlei bugs en dergelijke, terwijl ik er zonder lasten doorheen speelde..

 27.    108 XP
  TRUE's avatar

  Ok duidelijk, maar ik mis eigenlijk wel iets in de review. De vergelijking met het vorige deel, jc2. Is er kwa gameplay vernieuwing of is jc3 eigenlijk gewoon jc2 met betere graphics?

 28. Anoniem -   
  145.132.25.xxx's avatar

  Uur of 25/26 in de game zitten, mijn inziens is deze review totaal onterecht. Het verhaal is bagger ja, maar dat was altijd al in deze game reeks. Gaat om de lol die je ermee hebt, en dit is lol met hoofdletter L. Heb af en toe een klein haperingetje gehad, maar niks was onspeelbaar. Niet alle voertuigen sturen ruk, het verschilt. Daarnaast, als je de game offline speelt, dan zijn de laadtijden praktisch gehalveerd 🙂 Topgame die zo verslavend en vermakelijk is 🙂

 29.    141 XP
  lierseboy64's avatar

  Zoals ik had verwacht slaagt de review nergens op.
  Grafisch wisselvallig = wat een joke = gewoon grafisch een topper
  Framedrops = nog niet tegengekomen
  Matig Plot = sorry maar dit soort spelen heeft zelden een goed verhaal,
  en daar heb ik hem ook niet voor gekocht.
  Besturing auto’s = Had ik in het begin ook last van, maar na een tijdje
  spelen begon ik me daar aan te wennen.
  Het enige minpunt dat juist is de (te) lange wachttijden, dat kan zeker
  beter.
  Kortom gewoon een top-game.

 30.    141 XP
  lierseboy64's avatar

  @Redrum83: Sorry maar ge zijt zelf ne zeveraar.
  Als je het spel zelf niet hebt kan je beter je bek houden.

 31.    53 XP
  Gregoboy's avatar

  @Zuko: HAhaah ik weet niet op wat voor school jij zit, maar bij ons was een 6 een voldoende en een 5.9 onvoldoende

 32.    581 XP
  Zuko's avatar

  @Gregoboy: In Zuid-Nederland is een 5.4 een onvoldoende en een 5.5 een voldoende. Ligt waarschijnlijk aan de regio waar je woont en de school.

  Zat ik maar bij jou op school, dan was het een stuk makkelijker.

 33.    555 XP
  Crazygohan's avatar

  Ondanks de zeer slechte review van psx ben ik tog overtuigd door de spelers die er echt veel uren in hebben zitten, staat namelijk niet bij hoelang psx de game heeft gespeeld, lijkt mij een hele vette game net als vorige delen waar ik heel veel plezier aan heb beleefd

 34. Anoniem -   
  207.46.13.xxx's avatar

  Goede review. En al die onzin verkopers hier die vertellen dat het grafisch een topper is… laat me me niet lachen. Lekker dwars blijven doen hoor. Open je ogen blinde vinken. Een leuke game met helaas veel te veel problemen. Gemiste kans. 5.5. Is zeer terecht. Al die reviews met een veel te hoog cijfer. Deze review is gewoon eerlijk. Het verdiend geen 8. Punt uit.

 35. Anoniem -   
  82.132.227..xxx's avatar

  het eiland is niet tropisch…palmbomen gezien? subtropisch at best maar meer gewoon middelandse zee

Just Cause 3 krijgt een Gold Edition inclusief alle uitgebrachte downloadbare content
Game of Thrones acteur Jason Mamoa speelt de hoofdrol in de Just Cause film
Just Cause 3 toont launch trailer Bavarium Sea Heist
Just Cause 3: Bavarium Sea Heist DLC is verkrijgbaar vanaf 11 augustus