http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5666cb8e019b7.jpg

Sony is enorm tevreden met de Black Friday verkopen van dit jaar, het was namelijk de allerbeste ooit in de gehele geschiedenis van het merk PlayStation. Andrew House, Group CEO van Sony Computer Entertainment (SCEI), meldde dit afgelopen weekend tijdens PlayStation Experience, hij voegde hier zelfs aan toe dat ze trachten de verkopen van de PS2 te evenaren met de PS4.

Verkoopcijfers zijn nog niet vrijgegeven door Sony en ook Microsoft spreekt over een record aantal verkopen voor Xbox, maar heeft ook nog geen cijfers genoemd. De NPD, die verkoopaantallen verzamelt in de Verenigde Staten, zal een dezer dagen haar rapport uitbrengen. Dit gaat meer duidelijkheid scheppen over de aantallen die verkocht zijn in november.

Andrew House was ergย positief over de kans dat de PS4 mogelijk de verkopen van de PS2 gedurende de levensduur van de console gaat verbreken. De PS2 heeft tot op de dag van vandaag namelijk 155 miljoen verkopen gezien, Andrew House meldt dat consumenten vandaag de dag gewoon sneller innovatie willen zien, waar de PS4 aan bijdraagt.

“We’ve just seen the most successful Black Friday in the company’s history,”[…]”We are now trying to benchmark against the success of the PlayStation 2 – or exceed it if possible.”

House was also weary of talking up PS4’s chances of eventually eclipsing lifetime PS2 sales of 155 million, noting that consumers now “expect innovation” to come around more quickly.