Bethesda Game Studios, die we natuurlijk kennen als de ontwikkelaar van onder andere Fallout 4 en Skyrim, gaat een nieuwe studio in Montreal openen. Dit nieuws heeft men middels een persbericht naar buiten gebracht en op deze manier wil men meer capaciteit genereren om aan games voor zowel de consoles als voor de PC te kunnen werken.

Onder andere Todd Howard, game director en executive producer bij Bethesda Game Studios, is zeer verheugd met deze nieuwe stap en laat hier het volgende over weten.

“Het is fantastisch om vooruit te kunnen blikken en na te denken over de nieuwe games die we er samen gaan maken.”

Bethesda Game Studios Montreal heeft reeds een kernteam van 40 ontwikkelaars samengebracht, actief in zowel console als mobiele ontwikkeling. De studio zal geleid worden door veteraan Yves Lachance, die met deze benoeming studio director wordt. Uiteraard is ook Lachance zeer verheugd met deze ontwikkeling wat hij ook te kennen geeft in het persbericht wat is uitgegeven.

“Onze samenwerking met Bethesda Game Studios is reeds een spannend en memorabel parcours gebleken,”, aldus Lachance. “We vinden het geweldig om een studio in Montreal te vestigen en de traditie die de stad heeft met betrekking tot game-ontwikkeling in dienst te stellen van het soort games waarvoor Bethesda Games Studios bekend is.”

Ben je dermate ambitieus dat je jezelf een kans toedicht om bij deze ontwikkelaar aan de slag te gaan? Dan kun je hier terecht voor de vacatures. Bethesda Game Studios is op het moment namelijk bezig met het werven van nieuw personeel voor hun vestigingen in Maryland en Montreal.