http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56696974bda3f.jpg

Gisteren wisten we jullie al te informeren met de patch-notes van Fallout 4 patch 1.2, maar er blijkt nog een luchtje aan de patch te zitten. Zo lijkt het erop dat Bethesda bepaalde grafische toevoegingen uit de game heeft gehaald, om de game daarmee wat soepeler te kunnen laten lopen.

Oplettende spelers is het namelijk opgevallen dat de nieuwe patch bijvoorbeeld schaduwen weghaalt bij de ‘Corvega Assembly Plant’. Dit gebied was berucht om het feit dat het voor flinke framedrops zorgde op de PS4 en Xbox One. Alvorens de patch zou de framerate zelfs tot onder de 20 kunnen droppen, wat zorgt voor een wat moeilijk speelbare game. Met de nieuwe patch heeft men dit aangepast, maar daarmee zijn ook de schaduwen verdwenen en is er minder detail te zien.

Het moment waarop er minder schaduwen te zien zijn vind je in de video hieronder, op minuut 1:15. Het is nog onduidelijk of men ook dit soort aanpassingen ook in de rest van de wereld heeft aangebracht, wat hoogstwaarschijnlijk wel het geval is. Digital Foundry heeft tot nu toe namelijk alleen nog maar naar dit gebied gekeken.

Een performance vergelijking tussen beide patches vind je hieronder.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56696ab053df7.jpg