Het lijkt erop dat het PlayStation Network wordt aangevallen. De laatste tijd gaan er ketting-berichten rond met links naar zogenaamde ‘code generators’. Er wordt geschreven dat deze code generators uit zijn op persoonlijke gegevens en dat het openen van deze mails erg gevaarlijk kan zijn. In deze mails staan namelijk links waarbij je zogenaamd gratis content krijgt voor je PlayStation 3, maar het tegenovergestelde is waar. Dat bericht de website IronStar Movement.

Zo is iemand genaamd Dom Guerrera de pineut, want er is voor 350$ aan PSN aankopen gedaan waar hij zelf geen toestemming voor heeft gegeven. Deze jongen is ook niet dom genoeg geweest om zijn credit card gegevens op een verkeerde website in te voeren, de gegevens zijn via het bericht dat hij heeft ontvangen losgepeuterd aldus de gedupeerde. Overigens zijn er inmiddels meer berichten van PSN gebruikers die verdachte aankopen zien op hun accounts.

Als jij ook verdachte aankopen en mails ziet zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan. Met logisch nadenken kom je al een heel eind, maar we lopen toch nog een aantal stappen met jullie door:

  • Verwijder je creditcard gegevens van je PSN account via de officiële PlayStation Website of via je PlayStation 3.
  • Verander de inloggegevens van je PSN account.
  • Check je e-mail inbox die gebonden is aan je PSN account.
  • Neem contact op met de Sony PlayStation klantenservice.
  • Neem contact op met je creditcard maatschappij.

We hoeven jullie uiteraard niet te vertellen dat ‘doorstuur berichten’ zelden het ware geluk, een pot goud of 50$ PSN tegoed opleveren, maar we willen jullie bij deze ook aanraden alle mails en berichten van deze aard direct te verwijderen zonder deze te openen. Klik ook niet ‘even snel’ op de link om te kijken of het echt is, dan is het kwaad al geschied.

[nggallery id=272]