Huist er wel een speurneus in jou en hou je van verhalen waarin bijvoorbeeld moordzaken moeten worden opgelost? Dan ben je vast blij met de aankondiging van Agatha Christie: The ABC Murders voor onder andere de PS4.

Agatha Christie: The ABC Murders is een nieuwe point-and-click adventure, waarin het verhaal draait om Hercule Poirot, de beroemde Belgische detective. Hij ontvangt een mysterieuze brief van een zekere ‘ABC’ en in deze brief wordt een moord aangekondigd. Poirot krijgt hier te maken met een seriemoordenaar, die niet twijfelt om de politie voor schut te zetten en de detective uitdaagt om deze moord op te lossen.

De zoektocht naar de moordenaar leidt de speler door heel Engeland op een complexe speurtocht. Het is daarbij van belang om oplettend te zijn zodat je details kan ontdekken die je kunnen helpen bij het oplossen van dit moordraadsel. Een spannend verhaal dus, waarvan we hieronder een aantal kenmerken voor je op een rij hebben gezet alsook enkele screenshots. Tevens kan je hierboven alvast een eerder verschenen teaser trailer bekijken.

Agatha Christie: The ABC Murders zal in het eerste kwartaal van 2016 verschijnen voor de PS4, Xbox One, PC en Mac.

Kenmerken

  • Observeer! – Tijdens de subjectieve kijkmomenten moet de speler Hercule Poirot’s zichtveld dusdanig aanpassen zodat hij alle belangrijke details kan observeren tijdens het plaats delict. Bestudeer je omgeving en andere personages om zo aanwijzingen te ontdekken die noodzakelijk zijn om het onderzoek te starten.
  • Vraag! – De speler kan achter meer informatie komen door verschillende hoofdpersonen te ondervragen door een reeks aan vragen te stellen. Hercule Poirot’s legendarische inzicht zorgt ervoor dat hij bijna elke onmerkbare houdingsverschil en reactie kan detecteren!
  • Verzamel en gebruik! – Spelers worden gevraagd voorwerpen te verzamelen en op de juiste persoon, op de juiste plaats en op het juiste moment te gebruiken om voortgang te kunnen boeken.
  • Puzzels! – “The ABC Murders” bevat meer dan 15 gevarieerde puzzels die de speler moet oplossen om geheime voorwerpen te verzamelen en geheimen te ontrafelen.
  • Reconstructie. – Nadat je elke zaak hebt onderzocht, wordt je gevraagd om de stukken bij elkaar te zetten om zo de gebeurtenissen van de moord in een chronologische volgorde te zetten.