Infinity Ward loopt verder leeg

Nadat twee van de belangrijkste werknemers van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, ontslagen werden door Activision kwam deze studio ernstig in de problemen. Veel werknemers namen zelf ontslag en er is een grote rechtzaak bezig over de rechten van Modern Warfare.

De afgelopen dagen gaat het alleen maar slechter, opnieuw hebben een aantal werknemers ontslag genomen. Er is een grote kans dat zij zich zullen aansluiten bij Respawn Entertainment, een nieuwe gamestudio waar een groot aantal andere ex-Infinity Ward werknemers al zijn gaan werken.

De vraag die over blijft is nu of het ooit nog goed zal komen met deze studio, en of Modern Warfare 3 ooit nog zal komen. Wordt, ongetwijfeld, vervolgd.

16 reacties

 1.    542 XP
  niels's avatar

  tjah, dan ben je goed bezig als studio..

 2.    954 XP
  patrickg's avatar

  2 mogelijkheden: Modern warfare 3 word uitgegeven door EA
  of Modern warfare 3 word door treyarch gemaakt en alsnog uitgegeven door activision.

 3.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  @ patrickg

  oftewel mw 3 zal zwaar sucken

 4.    425 XP
  jamez's avatar

  mooizo allemaal weg van Cashtivision en met deze studio gewoon weer zo’n killer als Cod:MW1 maken. 🙂

 5.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @JeGrootVader: hoezo ik vindt niet dat EA slecht is of COD van treyarch slecht is

 6.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  infinity ward R.I.P

  kunnen ze mw3 niet afmaken dat dat de laatste herinnering is van infinity ward ??

 7.    208 XP
  adin's avatar

  het word idergeval niet zoals vroeger

 8.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Karma’s a bitch,Bobby Kotick!

 9.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Helaas zal dit wel allemaal ten kosten gaan van de game

 10.    280 XP
  DarkChaos's avatar

  Treyarch maakt goede CoDs maar niet de MW serie, ik vind 5 nog steeds een hele goede game, en de multiplayer zelfs beter dan MW2. Alleen als EA het gaat maken dan wordt het nog erger qua downloadable content dan het nu al is bij Activision.

 11.    209 XP
  chrisnl's avatar

  Volgens mij hebben ze daar echt last van de crisis xD maar dan zoveel winst maken met games en dan zulk soort dingen ongelofelijk :O

 12.    162 XP
  ramon284's avatar

  maakt mij opzich toch niet veel uit. het ging fout toen ze een vervolg maakten op cod 4, wat ik nog altijd buiten battlefield 2142 een van de beste spellen vind. het moet altijd beter zodat er meer geld komt, maar uiteindelijk maken ze alleen maar verlies door dat domme gedoe…

 13.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @chrisnl:

  nee hoor, Activision schijnt nogal beroerd met personeel om te gaan en ze middels aanklachten van hun rechten te beroven (zie het verhaal van de twee oorspronkelijke oprichters van Infinity Ward die nu Respawn studios hebben opgericht onder de EA vlag.)

  Ze hebben destijds ook Brutal Legends Tim Schafer het vuur na aan de schenen willen leggen door ze te proberen te verbieden deze game uit te brengen (nadat Acti had gezegd er geen interesse voor te hebben)

  Buiten dat, ik denk dat iedereen nu wel doodziek is van de franchise uitmelk praktijken (CoD,RockBand,Guitar Hero etc etc) van Bobby Kotick en consorten.

  Echt, google maar eens op Bobby Kotick,die man heeft een erg slechte reputatie inmiddels en daardoor Activision ook. Het weglopende personeel geeft daar o.a ook wel blijk van. Het is Crisis idd,maar niet zoals jij denkt…

 14.    673 XP
  MightyMostert's avatar

  Jammer dat zo’n team uit elkaar valt door juridisch gezeik. Maar goed thats life zeggen ze. Waar veel geld verdient wordt komen vaak ook machtlusten naar boven drijven.

  Hopen dat de mensen die nu MW2 gemaakt hebben ook deel 3 mogen maken met alle vrijheid en ervaring die ze hebben met de vorige 2 deeltjes.

  Onder de vleugels van EA? Tja we zullen zien. Met BFBC gaat het ook goed toch? Gratis content en DLC. Dus ja het kan wel…

 15.    36 XP
  Eswift's avatar

  Hopelijk gaan ze allemaal naar Respawn Entertainment

 16.    6677 XP
  Myx's avatar

  @patrickg: Dus nummer 2, want activision heeft de rechten van mw. Oftewel, respawn komt met een kick ass faking vet spel 😀