Update: Lees onderaan het bericht hoe de PS3-Sense leden aan hun PS3 zijn gekomen.

Wij zijn natuurlijk stuk voor stuk trotse PS3 bezitters. Dag in dag uit hebben we weer plezier van onze zwarte console, maar hoe is iedereen eigenlijk aan zijn of haar PS3 gekomen? De website ps3pricecompare vroeg zich dit af en heeft onder 1000 van haar leden een onderzoek gedaan over hoe gamers aan hun PS3 zijn gekomen. De uitslagen zijn opmerkelijk te noemen.

33 procent van die 1000 leden zegt een tweedehands PS3 te hebben gekocht. Op de tweede plek staan de mensen die een PS3 hebben gekregen bij hun telefoon abonnement. Maar liefst 26 procent zegt zo aan de console te zijn gekomen. 24 procent van de 1000 mensen geeft toe de volledige prijs te hebben betaald. De rest van de resultaten bestaan uit mensen die hem als cadeau hebben gekregen, 14 procent, en de mensen die hem hebben gewonnen, 3 procent. Erg opmerkelijke resultaten dus. Wij vragen ons daarom ook af hoe jullie aan je PS3 zijn gekomen. Laat het ons weten in de comments!

Update: Bedankt voor jullie reacties! Hierdoor hebben we een grafiek kunnen samenstellen over hoe de PS3-Sense leden aan hun PS3 zijn gekomen. Van de 62 leden heeft slechts 1 zijn PS3 tweedehands gekocht, 1.6%. Verder hebben 8 leden hun PS3 gekregen, goed voor 12.9%. Verassend is het grote aantal dat hun PS3 zelf of meer dan dan de helft zelf heeft betaald, 85.5%.