Lange tijd werd er gespeculeerd over een mogelijke sequel van LittleBigPlanet. Deze Play, Create en Share game was een absolute topper, en dus is het logisch dat Media Molecule met een opvolger komt. Lange tijd was het onzeker of hij wel zou komen, maar de laatste tijd leek het toch wel zeker dat LittleBigPlanet 2 zou komen.

Nu is het dan zover: Sony heeft LittleBigPlanet 2 officieel aangekondigd voor de aankomende winter. Het zal vooral een grote verbetering zijn op het eerste deel. Je zal je Sackboy nu beter kunnen customizen, en je zal makkelijker betere levels kunnen maken. Dit was bij het origineel anders. Het was vrij lastig een goed level te kunnen maken. Daar zal dus verandering in komen bij LittleBigPlanet 2.

Je zal ook vele nieuwe features zien, onder andere een nieuwe storyline en meer accessoires voor je Sackboy. Ook zul je nieuwe typen levels kunnen maken. Je moet dan denken aan hele nieuwe soorten spellen zoals: racespellen, RPG’s en shooters. Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar het zullen natuurlijk kleine spelletjes blijven.