http://www.psx-sense.nl/images/file/img_566f58f7511bd.jpg

PSX-Sense gebruikt al sinds het bestaan van de website vBulletin als forumbasis. Sterker nog, helemaal in het begin waren we enkel en alleen een forum. Hier kwam al snel verandering in en we groeiden uit tot een blog, maar het forum is voor ons nog wel altijd belangrijk gebleven. Het worden van een blog zorgde er alleen wel voor dat we twee verschillende systemen moesten gebruiken. Zo draait de mainpage, waar je dagelijks alle artikelen leest, op WordPress met een huisgemaakte front-end en hier knoopten we vBulletin min of meer aan vast.

Daar komt vandaag alleen verandering in, we hebben namelijk zelf een geheel nieuw forum gebouwd, dat compatible is met WordPress. Dit is iets wat al ontzettend lang in de pijplijn zat, maar doordat we alles zelf hebben gemaakt, heeft het even mogen duren. Plug-ins voldeden niet aan onze eisen en dus namen we het extra werk voor lief. We hebben ook alle oude topics weten te behouden in het nieuwe forum, zodat er geen XP verloren is gegaan noch belangrijke informatie.

In principe is het nieuwe forum, zoals hij nu online staat, de basis om volgend jaar verder op te kunnen bouwen. De meest cruciale functionaliteiten zitten erin, maar we hebben nog veel meer ideeën om het forum nog beter te maken. Hiervoor is natuurlijk feedback nodig, deze feedback kun je hier met ons delen. We zijn met dit nieuwe forum veel flexibeler in de ideeën die we hebben, zo kunnen we bijvoorbeeld in de toekomst van ‘De Markt’, een populair forum, een meer echt verkoopgedeelte maken. Het nieuwe forum is ook compleet compatible met mobiele apparaten, net als de rest van de website.

Momenteel werken we nog aan het overzetten van de gebruikers uit vBulletin naar WordPress, het kan dus zijn dat je af en toe nog wel gedeeltes van vBulletin tegenkomt op de website. Verder werken we nog aan een systeem dat ervoor gaat zorgen dat posts die nieuw zijn sinds je laatste bezoek zullen ‘oplichten’. De subfora voor andere consoles is puur om te testen of hier nog animo voor is.

Het nieuwe forum kun je hier vinden en zie je bugs of heb je feedback? Dan kan je dat hier melden.