Topper van 2016: Trackmania Turbo – De Trackmania serie gaat al flink wat jaren mee en er zijn dan ook al de nodige delen van uitgekomen. Afgezien van een game voor de Nintendo DS en eentje voor de Nintendo Wii, is Trackmania vooral bekend op de PC. De franchise heeft op dat platform al een enorme fanbase opgebouwd en in 2016 zal er een geheel nieuw deel verschijnen, dat ook naar de huidige generatie consoles komt. We hebben het hier over Trackmania Turbo en hieronder leggen we uit wat je daarvan kan verwachten.

Trackmania Turbo – Als Trackmania Turbo iets niet is, dan is het wel een standaard racegame. In deze game gaat het er niet om wie in een bloedstollend gevecht met spectaculaire inhaalacties uiteindelijk als eerste over de eindstreep komt. Nee, in Trackmania gaat het puur om de tijd die je neerzet en je kunt een track zo vaak rijden als je wil, binnen een bepaalde overkoepelende tijdslimiet die daarvoor staat. Daar komt nog bij dat, wanneer je de game in multiplayer speelt, je de andere racers wel op de baan ziet, maar hier niet tegen kan botsen. Ze zijn een soort ‘ghosts’ en dat is wel zo fijn.

Je zult namelijk zonder de andere auto’s al moeite genoeg hebben om een snelle tijd neer te zetten. Trackmania Turbo draait namelijk om belachelijk snelle auto’s en de gekste banen. Lastige haarspeldbochten en loopings zijn slechts enkele voorbeelden van de vele obstakels die je tegenkomt. De moeilijkheidsgraad van Trackmania games is dan ook best hoog en dat maakt dat de game zeker niet voor iedereen is weggelegd. Aan de andere kant is de game wel weer ideaal voor degenen die het leuk vinden om zichzelf echt te kunnen ontwikkelen in een game, want er valt een hoop te leren met betrekking tot de besturing en het onder controle krijgen van je wagen.

Het lijkt erop dat we ons in ieder geval geen zorgen hoeven te maken over de hoeveelheid en diversiteit van de content in Trackmania Turbo. Zo zitten er meer dan 200 verschillende tracks in de game, verdeeld over vier verschillende omgevingen. Ook kan je allerlei modi spelen, waaronder de standaard singleplayer campagne en de altijd chaotische multiplayer. Verder keert de welbekende Trackmania track-editor terug, waarmee jij en de rest van de community vette banen kunnen maken en er wordt een nieuwe coöp-modus geïntroduceerd. Als laatste krijgt Trackmania Turbo ook nog eens ondersteuning voor PlayStation VR.

Waarom gaat dit een topper worden? Dat Trackmania Turbo een ijzersterke game gaat worden, daar twijfelen we eigenlijk niet over. De vele games die in de serie zijn verschenen, hebben bewezen dat de Trackmania formule gewoon erg goed werkt en ontzettend verslavend is. De game biedt echt een andere ervaring dan iedere andere racegame en dit aankomende deel lijkt bomvol content te zitten. Of je nou houdt van in je eentje gamen, met of tegen anderen of van virtual reality, Trackmania Turbo lijkt voor iedereen geschikt te zijn. Laat maar komen, die game!

Meer over Trackmania Turbo:
Trackmania Turbo aankondigingstrailer
Trackmania Turbo gameplay walkthrough
Trackmania Turbo Track-editor gameplay