Een half jaar terug kondigde Bandai Namco Tales of Berseria aan voor de PlayStation 3 en PlayStation 4. Het is een lange tijd stil geweest, maar tijdens de 20th Anniversary Party heeft men nieuwe details en een nieuwe trailer vrijgegeven.

Deze nieuwe trailer kan je – zoals je vast wel gezien hebt – hierboven bekijken, de details, daar gaan we het nu over hebben. De game staat gepland voor een release in Japan ergens in 2016 en het is nog maar de vraag of wij volgend jaar in Europa ook met de game aan de slag kunnen.

Het thema van de game is emotie en verstand. In de game volgen we de protagonist Velvet, die sterke emoties heeft en terecht komt in conflicten met andere personages die emoties hebben losgelaten en enkel redeneren volgens verstand. Dat levert lastige situaties op, maar Velvet heeft een brandend vuur in haar om dat tegen te gaan.

Velvet is niet in haar eentje, want zij wordt bijgestaan door Lyfesette, een jong jochie die tevens een tegenpool van Velvet is. Velvet is ontstaan in schaduw daar waar Lyfesette is ontstaan in het licht. Hoe we dat precies moeten interpreteren is echter even afwachten.

Dan nog wat technische details. Zo is het Linear Motion Battle systeem verder gegroeid en dat brengt ‘free run-based character control’, een vrije camera besturing en Artes die toegewezen zijn aan de vier facebuttons met zich mee.

Zodra we wat vernemen over een Westerse release voor Tales of Berseria, dan laten we dit natuurlijk weten. Als laatste, gisteren schreven we in dit bericht al over Tales of Reys, dit blijkt een mobiele game te zijn. Meer beelden daarvan kan je hier vinden.