De Call of Duty franchise heeft eerder al microtransacties gezien en dit was meestal voor cosmetische zaken. Met Call of Duty: Black Ops III pakt men het ietwat anders aan, want ze hebben zogenoemde Call of Duty Points uitgebracht, welke je kunnen helpen in de game.

Door de game te spelen verzamel je Cryptokeys en deze kan je inruilen voor een Supply Drop op de zwarte markt. Voor 10 Cryptokeys krijg je een Supply Drop met gewone items en voor 40 Cryptokeys een Supply Drop met exclusieve en zeldzame items. Om echter zoveel Cryptokeys bij elkaar te sparen ben je wel even bezig.

Je kunt vanaf nu ook Call of Duty Points kopen die verkrijgbaar zijn in hoeveelheden van 200 tot 5000. Deze kun je spenderen aan ‘Rare Supply Drops’ evenals aan ‘Vials of Liquid Divinium’ in de Zombies modus, wat weer gebruikt kan worden voor het maken van kauwgom in Dr. Monty’s Factory.

Hieronder de prijzen van de verschillende pakketten die te verkrijgen zijn:

  • 200 VC Pack – €1.99
  • 1100 VC Pack – €9.99
  • 2400 VC Pack – €19.99
  • 5000 VC Pack – €39.99

Als je ervoor kiest om Call of Duty Points te gebruiken voor het aanschaffen van Supply Drops en/of Liquid Divinium Vials, dan zal je niet speciale content krijgen tegenover anderen die hier niet voor kiezen, welke dus deze unlockables op de normale manier vrijspelen.

Overigens kan je Call of Duty Points ook nog op andere manieren gebruiken in de game, zo kan je bijvoorbeeld ook een Extra Slots pack kopen.