In september was er de aankondiging en er werd tevens een beta gehouden voor Hardware: Rivals. Inmiddels is ook bekend geworden wanneer we met deze spectaculaire racer aan de slag kunnen. Via het PlayStation Blog is namelijk bekendgemaakt dat de lichten op groen zijn gegaan en dat Hardware: Rivals op 5 januari exclusief naar de PS4 toe komt geracet.

De game wordt zelf door Sony Computer Entertainment ontwikkelt en het is eigenlijk een vervolg op Hardware: Online Arena, wat in 2002 voor de PS2 verscheen. Het gaat hier om een vehicle-based combat game die een cartoony stijl kent en die daarnaast veel weg heeft van een game als Twisted Metal. In deze game kan je op verschillende maps en in verschillende modi online het gevecht met elkaar aangaan. Tevens kan je deelnemen aan verschillende challenges en speciale evenementen.

Door tijdens een gevecht een vijand neer te halen kan je zoal bounties verzamelen die je weer kunt gebruiken om op je rivalen te gaan jagen. Je kan er daarbij voor kiezen om alleen het slagveld op te rijden of om in een team te gaan spelen. Meer gameplay beelden kan je in de video hierboven bekijken en we hebben hier tevens enkele screenshots voor je onder elkaar gezet.