In een interview met Frictional Games, de ontwikkelaar van de in september uitgekomen horror game SOMA, sprak Rely on Horror over de mogelijkheid van het opnieuw uitbrengen van games op de PS4. Hun bekendste werk is natuurlijk de griezelgame Amnesia: The Dark Descent, welke eerder enkel op de PC is uitgekomen.

Tot op heden is die game niet naar consoles gebracht en hetzelfde geldt voor Penumbra, maar ondanks dat is het wel een mogelijkheid. Frictional geeft aan dat ze gaan bekijken of het mogelijk is om de games naar, bijvoorbeeld, de PS4 te porten. Nu ze een engine hebben die werkend is voor de huidige generatie consoles, is dat zeker een punt van aandacht.

“We’re looking into it. Now that we have an engine running on PS4, we’re also looking into how easy it is to port, but we haven’t really decided yet. We have to look into it – what sort of problems might arise. So there’s always the chance of something that you thought that would be real easy turns out to be something that’s very time consuming. We’ll make an announcement when we know.”

Zou jij de ports van deze bekende survival/horror games op de PS4 spelen, of houd je het liever bij de PC versie?