Special: Wat kunnen we verwachten op de E3 2010?


Het is alweer bijna zover; de E3 staat op het punt van uitbarsten. Bekend is inmiddels dat Sony hier een persconferentie gaat houden op 15 juni. Ongetwijfeld zal de Playstation Move een onderdeel zijn van deze presentatie. Nog belangrijker zijn de games die zullen worden getoond of onthuld. Wij van PS3-Sense hebben hier een lijst samengesteld van games die we kunnen verwachten op de E3 van dit jaar.

Killzone 3 – Killzone 2 is Nederlands trots zoals iedereen weet. Deze game wordt ontwikkeld aan de Herengracht in Amsterdam. Dit deel was een verbazend groot succes. Killzone 2 had een open einde. Jack Tretton heeft laten ontglippen dat we zeker beelden van het nieuwe deel zullen gaan zien. Hopelijk zien we gelijk ingame-beelden van dit nieuwe deel.

Infamous 2 – In het eerste deel sloeg Sucker Punch een andere weg in als hun eerdere game serie, Sly Cooper. We dachten in Infamous aanwijzingen te spotten voor een vervolg op Sly Cooper. Vrijwel zeker gaan we beelden zien van Infamous 2. Sony heeft niet voor niets het domein Infamous2thegame vast laten leggen. Dit betekent dat we binnenkort weer aan de slag kunnen me Cole McGrath.

LittleBigPlanet 2 – Zoals maandag aangekondigd is komt er toch een vervolg op het populaire LittleBigPlanet. Het regent de laatste tijd ook volop nieuws over de opvolger van het eerst deel. Zo hebben we echt een shitload aan screenshots gezien van de game. Tevens had ontwikkelaar Media Molecule de allereerste officiële trailer vrijgegeven. Op de E3 2010 kunnen we ongetwijfeld meer beeldmateriaal verwachten van LittleBigPlanet 2.

Ape Escape – Na alle delen op de Playstation 1 en 2 hebben we nog steeds geen next-gen versie van Ape Escape gezien. Een tijdje geleden is aangekondigd dat Ape Escape toch nog naar de PlayStation 3 komt. Dit keer met ondersteuning van de PlayStation Move controller. Deze zal nog dit jaar voor de Kerst op de markt moeten verschijnen.

SOCOM 4 – Op de GDC 2009 hebben we een presentatie gezien van deze game. Het zag er geweldig uit en wordt ondersteund door de PlayStation Move. Ontwikkelaar Zipper Interactive heeft dit keer weer de touwtjes in handen en heeft gezegd dat de singleplayer ook sterk zal zijn. Hopelijk zet dit deel weer een stap in de goede richting, want SOCOM heeft toch iets van zijn glans verloren.

Resistance 3 – Bij gebrek aan launchtitels voor de PlayStation deed het eerst deel van de Resistance franchise het verbazend goed. Hierin speelde jij als Nathan Hale en moest je het opnemen tegen de Chimera. Uiteraard kon ontwikkelar Insomniac Games het niet laten om met nog een deel te komen. Na deel twee is het nog erg stil rond dit derde deel. Maar zoals bekend van Insomniac Games brengen zij ieder jaar een spel op de markt. Vorig jaar Ratchet and Clank, dit jaar vrijwel zeker Resistance 3.

The Last Guardian – Na ICO en Shadow of the Colossus zou je denken dat er toch niets mis kan gaan met deze veelbelovende titel van Team ICO. Vorig jaar heeft men aangekondigd dat deze het licht zal zien in 2010. Nadien is er nauwelijks nieuw beeldmateriaal opgedoken dus de verwachting is dat dit op deze E3 zeer denkbaar is.

Gran Turismo 5 – Ongetwijfeld zullen we veel gaan zien en horen tijdens deze E3. Wordt het dan eindelijk dit jaar dat we hem kunnen spelen? Een release datum hebben we nog steeds niet, dit tot frustratie van menig gamer. Een mooie gelegenheid om deze tijdens de presentatie bekend te maken, althans dat mogen we hopen.


Dit zijn titels waar we vrij zeker van kunnen zijn dat we ze gaan zien. Misschien komen er wel wat interessante verrassingen op het podium. Laten we de geruchten-machine maar aanzwengelen.

* Een vervolg op Siphon Filter is in de maak, wanneer zien we de eerste beelden.

* Hoe zit het met de nieuw geopende studio van Insomniac Games , krijgen we een nieuwe platformer à la Ratchet and Clank ?

* Agent van Rockstar werd vorig jaar aangekondigd exclusief voor de PS3, een trailer misschien dit jaar ?

* Oddworld Inhabitants was zo succesvol met Abe’s Odyssee en Exodus. Een nieuwe Oddworld is al enige tijd in ontwikkeling, krijgen we informatie op de E3 ?

* Vorig jaar gespeeld op de beurs in Keulen, nu al lange tijd niets van vernomen, Dead Nation. Zou oorspronkelijk uitkomen het eerste kwartaal dit jaar.

* Van Ubisoft’s titel I Am Alive hebben we weinig meer vernomen, misschien in juni?

* Geluiden dat er een nieuwe Time Crisis in de maak is voor PSN. Niet onwaarschijnlijk gezien de Move controller

* Komt Electronic Arts dan eindelijk met de eerste beelden van SSX4 ?

Nog een paar weken dan zullen we het weten. De E3 wordt gehouden op 15, 16 en 17 juni te Los Angeles.

15 reacties

 1.    195 XP
  gathuv's avatar

  Gran Turismo! Eindelijk! En nu moet die ook echt komen, wordt nogal sacherijnig van dat uitstellen.
  Infamous 2 zie ik ook wel naar uit, vond deel 1 een toppertje.

 2.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Killzone 3 kijk ik het meest naar uit:D
  Resistance 3, ook hopelijk een mooi vervolg op het epische 2e deel:D
  Kijk erg uit naar deze 2 games! En ja, Gran Turismo, tegen de tijd dat die uitkomt is er al een Resistance 4.. XD

 3.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  woow mooie special hoor!
  nice 😛

 4.    954 XP
  patrickg's avatar

  kijk het meeste uit naar inFAMOUS 2. ik ben een soort van sucker punch en naughty dog fanboy xD

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  GT5 en InFamous2 kijk ik het meest naar uit. En een aantal EA sports spellen

 6.    1402 XP
  Selec1's avatar

  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de PSP2.

 7.    41 XP
  leonfcg's avatar

  Uncharted 3 anyone?

 8.    537 XP
  DARKSMOKE's avatar

  Littlebigplanet 2 !! 😛

 9.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Killzone 3 en Gran Turismo 5!
  En Socom en LittleBigPlanet 2 natuurlijk ook!

 10.    6677 XP
  Myx's avatar

  The Last Guardian word denk ik echt legendarisch, Killzone 3 word denk ik ook echt leip

 11.    208 XP
  adin's avatar

  gt5 en psp2 of zo

 12.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Inderdaad ik hoop dat er eindlijk een goede psp woordt aangekondigd en ik hoop dat we beelden krijgen te zien van crysis 2

 13.    561 XP
  Heavenly Gun's avatar

  Ben zekerrr benieuwd naar the last gaurdian! en wil ook nog wat nieuwe beelden van Metal gear solid Rising hopelijk word het tof.

 14.    51 XP
  Animal's avatar

  Ben benieuwd naar de beelden van kz3 en of er info komt over een mogelijke SSX

 15.    533 XP
  fazzel100's avatar

  LBP2, Infamous 2, Resistance 3 🙂