Topper van 2016: For Honor – Op de E3 2015 kondigde Ubisoft een gloednieuwe game aan genaamd For Honor. Deze game deed velen onder ons gelijk denken aan Chivalry: Medieval Warfare, een game die erg populair is op de PC en inmiddels ook is verschenen op de PS4. Echt een succes kunnen we de PS4-versie niet noemen, dus dat is direct reden te meer om uit te kijken naar For honor. Riddertje spelen met echte ridders, Noormannen of samoerais, dat is altijd leuk, niet?

For Honor – For Honor is een actie/avontuur met strategische elementen dat zich afspeelt in een middeleeuwse setting waarin drie facties een rol krijgen. Dit zijn de genoemde ridders, Noormannen en samoerai. Je krijgt zelf de keuze met welke factie je aan de slag wilt gaan en vanzelfsprekend verschillen deze in wapens en uitrusting. Om het geheel van nog wat meer variatie en diepgang te voorzien, kan je per factie ook nog eens kiezen uit drie verschillende classes, waardoor geen gevecht hetzelfde zal zijn.

De beelden die we tot dusver hebben gezien en de stukken die we hebben gespeeld, beloofden in ieder geval veel goeds. Een juiste middeleeuwse setting waarbij gruwelijke doden niet geschuwd worden en waar de gevechten één op één alsook groep tegen groep er bijzonder hard aan toe kunnen gaan. Deze gevechten worden zowel door menselijke spelers als door AI soldaten uitgevoerd. Dit wisselt zich continu af van één op één gevechten tussen menselijke spelers, waarbij strategisch omgaan met je wapens centraal staat, tegenover een hack ’n slash situatie als je je te midden van AI gestuurde vijanden bevindt.

Iets waar For Honor in uitblinkt is het aandragen van de juiste sfeer. Overal hoor je mensen schreeuwen, vliegen de pijlen je om de oren en het wapengekletter zal altijd blijven klinken. Daarbij komt nog dat je daadwerkelijk het gevoel krijgt een ridder te zijn, want je bent allesbehalve wendbaar door het loodzware zwaard. Als je dan eenmaal tegenover een andere ridder staat, kan het er behoorlijk spannend op worden, want wie speelt het spelletje het meest tactisch? Dat wordt nog eens van een extra laag voorzien door de variatie in snelheid, behendigheid en schade, die afhangt van de class binnen een factie. Aanvullend hierop is strategie ook nog eens belangrijk in For Honor, want de gevechten met AI gestuurde legers draaien puur om landje pik, en hoe meer gebied je veroverd hebt of hoe meer menselijke tegenstanders je verslagen hebt, des te groter de kans op de overwinning is.

Waarom gaat dit een topper worden? For Honor gaat een topper worden omdat Ubisoft weer eens wat nieuws probeert en omdat de eerste kennismaking die we hadden direct goed beviel. Het spelen als ridder is niet iets wat je geregeld doet in games en daarmee is het gelijk al een titel die boven de rest uitsteekt. Een concurrent is natuurlijk Chivalry: Medieval Warfare, maar dat is niet veel soeps, waardoor For Honor automatisch de favorietenrol inneemt ondanks dat het nog even wachten is op deze game. Hoe uitgebreid en hoe diep de gameplay zal gaan, is nog even afwachten, maar vooralsnog zijn de eerste indrukken erg positief en we kunnen niet wachten om met ons zwaard het slagveld te betreden.

Meer over For Honor:
Gespeeld For Honor
Lange gameplay video For Honor
Nieuwe screenshots en beelden For Honor