Topper van 2016: Ratchet & Clank Remake – 2016 is een belangrijk jaar voor Ratchet & Clank. Dan verschijnt het olijke duo namelijk voor het eerst op het witte doek. Vooralsnog ziet het er allemaal veelbelovend uit en de film zou niet misstaan als een project uit de stal van Pixar. Hoe dat inhoudelijk echter gaat uitpakken, is nog even afwachten, maar dat is niet het enige waar we naar uit mogen kijken. Tegelijkertijd met de film zal namelijk ook de Ratchet & Clank Remake verschijnen. Die game is gebaseerd op het origineel, maar verwerkt daarin wel gelijk alle andere succesvolle elementen uit latere delen.

Ratchet & Clank Remake – Het eerste deel is inmiddels 13 jaar geleden verschenen voor de PlayStation 2 en daarmee ontstond een succesvolle franchise die inmiddels vele delen heeft mogen verwelkomen. Insomniac heeft echter te kennen gegeven andere dingen te willen doen en zo kwamen ze onder andere met de multiplatform game Fuse en de Xbox One exclusive Sunset Overdrive. Oude games in een nieuw jasje opnieuw uitgeven als remaster, daar hebben ze geen oren naar, maar een remake van Ratchet & Clank, dat was wel iets waar ze mee aan de slag wilden gaan en zo ontstond daar de Ratchet & Clank Remake.

Deze game zal, zoals in de inleiding al aangegeven, voornamelijk het eerste deel als basis hebben. Vanzelfsprekend is de game technisch gezien helemaal aangepast naar de huidige standaard en dat betekent ook een visuele kwaliteit om je vingers bij af te likken. Dat alleen was kennelijk niet genoeg, want Insomniac heeft diverse wapens uit latere delen beschikbaar gemaakt voor deze remake, waardoor het wapenarsenaal des te uitgebreider zal zijn op de PlayStation 4. Zie het eigenlijk als een game die het origineel als rode lijn aanhoudt en waar vervolgens enkel de beste elementen uit de gehele franchise aan toe zijn gevoegd.

We mogen dus sowieso een schitterende presentatie verwachten samen met allerlei wapens uit latere delen. Daarbij komt nog dat de game een stuk langer is en ook qua gameplay flink is verbeterd. Hieronder valt natuurlijk gameplay die anno 2015/2016 de standaard is, evenals een uitbreiding waarin we te zien krijgen hoe Ratchet & Clank elkaar hebben ontmoet. Het bekende verhaal van het eerste deel, maar dan flink uitgebreid met veel meer informatie en gameplay. Dat, plus veel nieuwe wapens, upgrademogelijkheden en diverse speelstijlen.

Waarom gaat dit een topper worden? Ratchet & Clank gaat een topper worden omdat de basis van deze titel al uiterst succesvol was. Met alle toevoegingen die daar nog eens bijkomen en de ervaring van Insomniac kan dit bijna niet meer misgaan. Insomniac heeft tot op heden nog nooit een slecht Ratchet & Clank deel afgeleverd en een game die van origine al erg goed was, kan met hun skills alleen nog maar beter worden. Een langer verhaal, diepere gameplay en natuurlijk het geweldige duo dat deze serie zo leuk en fijn maakt om te spelen… als dat geen ingrediënten voor een succesverhaal zijn, dan weten wij het ook niet meer. In de lente van 2016 mogen we dus niet alleen kijken naar de avonturen van Ratchet & Clank, maar ook weer zelf de controller in handen nemen.

Meer over Ratchet & Clank Remake:
Gespeeld Ratchet & Clank
Ratchet & Clank voor het eerste te zien in trailer
Nieuwe Ratchet & Clank trailer
Ratchet & Clank verschijnt op 12 april