Topper van 2016: Ghost Recon: Wildlands – In Bolivia neemt het Santa Blanca kartel in een rap tempo de hele cocaïnehandel over, waardoor het uitgroeit tot een machtige organisatie. Dit blijft uiteraard niet onopgemerkt en hiervoor is een speciaal team nodig dat er wat tegenin kan brengen. Het voornaamste doel? De op macht en geldbeluste groep destabiliseren en het gevaar doen laten wijken uit Bolivia; een klus die uitstekend in het straatje van de Ghosts past.

Ghost Recon: Wildlands – Deze open wereld game, een primeur voor de Ghost Recon serie, laat je met een team van vier spelers verschillende missies uitvoeren op jouw manier. Wil je ’s nachts stiekem een safehouse stilletjes uitschakelen? Dat kan. Wil je met een zwaarbewapende buggy een drugsdistributiepunt opblazen met explosies zo groot dat de hele omgeving ze kan bewonderen? Ga je gang. Zolang je er maar voor zorgt dat Bolivia ontlast wordt van dit kwaadaardige kartel, is alles toegestaan.

Wildlands presenteert een indrukwekkende flora en fauna en laat je daar met allerlei voertuigen doorheen razen op weg naar je doel. Uiteraard ontbreekt een parachutesprong hier niet bij, waardoor het een semi-extreme sports tintje krijgt. Je krijgt de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en naast dat je missies voorgeschoteld krijgt, is er voldoende interactie met de spelwereld. De wereld zit vol met dorpjes, zijmissies, personages en meer. Of je op een positieve manier met ze omgaat of ze juist tegen je in het harnas jaagt, is volledig aan jou.

Samenspelen met een team van Ghosts is wat een prominente rol in deze game heeft en zo kun je dus ook samen de wereld gaan verkennen. Je kunt de gehele game dus als coöperatieve shooter met maximaal vier man spelen. Heb je daar geen trek in? Dan ben je niet per definitie kansloos, want je zult dan aangevuld worden door computergestuurde personages, zodat ook de lone wolf zijn eigen ervaring in Ghost Recon: Wildlands kan beleven. Bolivia lijkt een speeltuin van geharde criminelen te zijn en jij zult daar als wetshandhaver flink tekeer kunnen gaan, iets wat er tot op heden bijzonder plezierig en goed uitzag.

Waarom gaat dit een topper worden? Ghost Recon: Wildlands heeft de potentie om een topper te worden, omdat het ergens doet denken aan een soort The Expendables. Explosies, stoere mannen en een ruime omgeving om helemaal in los te gaan. Het ziet er daarnaast prachtig uit en je kunt gaan en staan waar je maar wilt en dat terwijl je ook de klassieke Ghost Recon gameplay kan blijven hanteren. Dat het er prachtig uitziet, zegt in het geval van Ubisoft niet altijd alles, maar desalniettemin is dit vooralsnog een game om naar uit te kijken, puur vanwege de setting en de gameplaymogelijkheden. Nu de verwachtingen nog waarmaken en we zijn meer dan gelukkig.

Meer over Ghost Recon: Wildlands:
In actie gezien: Ghost Recon: Wildlands
Nieuwe informatie en screenshots Ghost Recon: Wildlands
Ghost Recon: Wildlands introduceert een open wereld