Topper van 2016: Gravity Rush 2 – Houd je van horror games, ook al zijn ze enorm fout? Dan heb je vast wel van de Siren franchise gehoord en haar ontwikkelaar Project Siren, nu Project Gravity genaamd. Voor de PlayStation Vita gingen zij een volledig andere kant op en maakten ze één van de best ontvangen games op Sony’s handheld, namelijk Gravity Rush. Deze game maakte optimaal gebruik van alle mogelijkheden van het apparaat, van het touchscreen tot de gyro motion sensor – het werkte perfect. Als je gaat kijken naar de gameplay van de game, die toen speciaal voor de PS Vita was ontwikkeld, zou je denken dat het tweede deel ook op de handheld zou verschijnen, maar niets is minder waar.

Gravity Rush 2 – Omdat de game eerst op de PlayStation Vita is uitgekomen, hadden we niet veel goede hoop op een vervolg. Maar het concept was schijnbaar té goed om in de koelkast te zetten, maar dus ook om op een (helaas) slecht verkopend systeem uit te brengen. De PlayStation 4 daarentegen gaat alle verwachtingen te boven en dus zal het tweede deel enkel op deze thuisconsole verschijnen.

Het team slaat weer de handen in elkaar met Sony Computer Entertainment om zo een vervolg uit te brengen, welke dezelfde gameplay vertaalt naar een DualShock 4 controller en een groter scherm. Hoe ze dit zullen gaan vervaardigen is natuurlijk nog even afwachten, maar uit de vertoonde beelden wordt in ieder geval duidelijk dat ze eenzelfde sfeer proberen neer te zetten met bekende en nieuwe personages die een soortgelijk avontuur zullen beleven.

Maar alvorens het zover is, zal er eerst een geremasterde versie gaan uitkomen op de PlayStation 4 begin dit jaar, wat alleen maar goed is om zo de gamers alvast kennis te laten maken met de game. De gameplay zal dus ook al helemaal aangepast zijn en dan kunnen we dus een beter oordeel vellen over hoe dit zich uitdrukt op de PS4 en dit dus zonder de nieuwste game überhaupt te hebben gespeeld. Het is dus een aanrader voor eenieder die de franchise nog niet kent, om eerst even de opgepoetste versie uit de PlayStation Store te halen. De game kost slechts €29,99 en je krijgt er direct alle eerder uitgebrachte DLC (missies en outfits) bij.

Waarom gaat dit een topper worden? Gravity Rush legde de lat natuurlijk behoorlijk hoog op de PS Vita en dat gaan ze nu voortzetten met een vervolg op de console. Je zult niet snel iets tegenkomen wat ook maar een beetje op Gravity Rush lijkt en daarmee is de game, ondanks de wat duistere stijl, absoluut een aanrader voor elke gamer. Zowel de hardcore gamer als de casual gamer kan veel plezier halen uit de algehele ervaring, evenals de verschillende uitdagingen die het ongetwijfeld brengt. Dit was present in de eerste game en zal ook hetgeen zijn wat het vervolg maakt of kraakt, maar van wat we tot nu toe gezien hebben, lijkt dit ons een zekerheid.

Meer over Gravity Rush 2:
Eerste gameplay trailer Gravity Rush 2
Gravity Rush 2 gameplay demo
Gravity Rush 2 details
Gravity Rush 2 artwork