Tijdens de PlayStation Experience werd het eerste DLC pakket voor Call of Duty: Black Ops III aangekondigd. De DLC heet Awakening en zal zoals bekend dertig dagen eerder op de PS4 verschijnen dan op de andere platformen.

Toen de DLC werd aangekondigd werd alleen bekendgemaakt dat deze ‘begin 2016’ zou uitkomen, maar nu hebben we iets meer informatie over de release window. Treyarch heeft namelijk de bovenstaande video vrijgegeven en daarin valt te lezen dat het Season Pass seizoen van Black Ops III in februari 2016 op de PlayStation 4 van start zal gaan. We weten nu dus in ieder geval in welke maand we Awakening kunnen verwachten.

Verder wordt er in de video gemeld dat de Awakening DLC niet op de vorige generatie consoles zal verschijnen. Treyarch liet eerder al weten dat de Season Pass niet beschikbaar zou zijn voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar liet de mogelijkheid voor de losse pakketten nog open. Bij dezen is dat nu dus alsnog uitgesloten.

De Awakening DLC voegt vier nieuwe multiplayer maps aan de game toe; Skyjacked, Rise, Splash en Gauntlet. Ook bevat het pakket een nieuwe map voor Zombies genaamd Der Eisendrache.