Het zal niemand die een PS3 heeft ontgaan zijn, de aankondiging van LittleBigPlanet 2. Het enorme succes van het eerste deel heeft er gelukkig tot geleid dat ontwikkelaar Media Molecule nu bezig is met een vervolg op LBP. Een nieuwe verhaallijn, grotere level designer en nieuwe pakjes voor je sackboy of girl moeten de gamers gaan overhalen om deze titel in huis te halen. Onlangs heeft Media Molecule de eerste officiële trailer uitgebracht. Volgens deze trailer zijn alle levels die op dit moment gemaakt zijn ook straks te spelen in LBP2, maar is dit wel zo?

Alex Evans van Media Molecule heeft gezegd tegen het blad EGDE dat ze misschien de 100% niet halen. Dit komt doordat sommige levels gebruik maken van exploits in de game die niet meer in het tweede deel zullen zitten. Twee miljoen is natuurlijk ook een flink getal dus het is realistisch om te zeggen dat er wel wat levels tussen zitten die zullen sneuvelen in de overzetting van LBP naar LBP2. We zullen het zien als de game deze winter in onze PS3 zit.

“We may not get 100 per cent backwards compatibility, but I hope we do. It’s a really hard job to QA it, with millions of levels to get through. So we might not succeed in all the exploits people have used.”