Michael Fassbender speelt de rol van een assassin in de aankomende Assassin’s Creed film, maar nu blijkt dat hij nog nooit een game in de franchise had gespeeld. Hij vertelde namelijk aan Entertainment Weekly dat hij nog nooit een deel had gespeeld, maar dat hij na zijn casting direct is gaan spelen om een idee te krijgen van de ‘lichamelijkheid’ van het personage.

Het bronmateriaal is natuurlijk ideaal om je in te leven tot je personage, mede omdat er inmiddels zoveel delen zijn verschenen. Ook gaf Fassbender nog aan dat hij een aantal stunts had geleerd, welke kenmerkend zijn voor een assassin, maar dit zijn veelal de zaken die je dagelijks zonder gevaar kan doen.

We verwachten niet dat hij van de Big Ben afspringt om in een kar met hooi te landen, daar zal men ongetwijfeld professionele stuntmensen voor aangetrokken hebben. Hierboven trouwens nog een nieuwe foto vanaf de filmset.

“I’ve played it since [being offered the job] mainly to get an idea of the physicality of the character, we’re striving to find something special. We believe the whole concept around it is special and want to service that the best we can. The fans are really passionate: very specific and they expect accuracy and historical detail. We’re really trying to capitalize and feed on and enjoy the fun element. We’re working hard to make this something special.”