http://www.psx-sense.nl/images/file/img_559c4e117c8ad.jpg

PSN Offline – Het PlayStation Network is momenteel niet te bereiken zoals je wellicht al gemerkt hebt. Dit kan wellicht komen door ongepland onderhoud, maar een DDoS behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Een ruim jaar terug rond kerst kampte het PlayStation Network met langdurige downtime, aangezien men te maken had met DDoS-aanvallen. Tot nu toe heeft alleen nog niemand een DDoS-aanval opgeëist, dus we houden dit nog even in het midden.

Momenteel zijn er heel veel meldingen dat het PSN offline is op onder andere ‘is it down?’-websites en sociale media. Sony meldt de problemen te erkennen en werkt momenteel aan een oplossing. De huidige status van het PlayStation Network kun je hier terugvinden. Vooralsnog kun je weinig doen en is het een kwestie van wachten tot Sony de problemen heeft opgelost. Het feit dat het PlayStation Network offline is geldt voor de PS3, PS4 en PS Vita.

rightShapesWellicht krijg je enkele flashbacks naar de grote hack in april 2011, toen verdween de verbinding met het PlayStation Network ook opeens en dit bleef weken zo. We verwachten echter dat het dit keer niet zo erg zal zijn als toen, dit was immers het meest extreme wat het PlayStation Network ooit is overkomen.

Tot het PlayStation Network het weer doet kun je natuurlijk naar hartenlust enkele offline games spelen om de tijd te doden tot je weer online kunt.

Sony communiceert vooralsnog het volgende over de downtime:

“Mogelijk heb je problemen met het aanmelden bij of maken van een account op PlayStation™Network. Onze technici werken zo snel mogelijk aan een oplossing, en we bedanken je voor je geduld.”