Ubisoft komt jaar in jaar uit met een nieuw Assassin’s Creed deel en dit zijn veelal prima games. Toch is er regelmatig kritiek te horen dat de games niet genoeg vooruitstrevend zijn en een beetje vastgeroest zitten in een vast Ubisoft sjabloon als het op gameplay aankomt.

Een jaartje er tussenuit stappen zou dan op zich geen gek idee zijn en volgens de laatste geruchten, door Kotaku op basis van bronnen de wereld in geholpen, bestaat er een kans dat we in 2016 geen nieuw volwaardig deel zullen zien.

Wel is er al een nieuwe in ontwikkeling onder de codenaam ‘Empire’ en deze game zou zich moeten gaan afspelen in het oude Egypte. Deze game zal dan in 2017 moeten gaan verschijnen en de reden om 2016 over te slaan zit hem in de teleurstelling die Assassin’s Creed: Unity bracht.

Met een jaar extra kan men een betere game maken en dus hogere kwaliteit bieden, hoewel Assassin’s Creed: Syndicate op technisch vlak al vele stappen vooruit had gemaakt. Aan de andere kant melden de Kotaku bronnen dat Ubisoft voor een nieuwe benadering heeft gekozen en dat we dus niet meer jaarlijks nieuwe delen gaan zien maar eens in de zoveel jaar.

Als laatste, Ubisoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten dus neem het voor nu met een korrel zout. Opvallend is wel dat soortgelijke berichten kort voor het bericht op Kotaku ook al op 4Chan verschenen, waardoor het er naar uitziet dat er meerdere mensen informatie aan het lekken zijn.