http://www.psx-sense.nl/images/file/img_568baf9423236.jpg

Gisteren was het PlayStation Network langdurig offline, mogelijk vanwege een DDoS-aanval. Nu zijn er een hoop gepikeerde gebruikers te vinden op sociale media, zoals Facebook en Twitter en er is zelfs een petitie gestart voor een eventuele compensatie. De reden dat men zo boos is zou vooral komen door het feit dat je 50 euro per jaar moet betalen voor de online service. Men verwacht daarom dat het altijd blijft werken, een ietwat onrealistische gedachte natuurlijk.

Als we ook nog eens gaan kijken wat het je nu uiteindelijk gekost heeft dat je gisteren niet online kon, dan valt het allemaal reuze mee met de schade. Als we ervan uitgaan dat PlayStation Plus 50 euro per jaar kost, dan betaal je per maand zo’n 4,16 euro. Betaal je maandelijks? Dan is dit 5 euro. Dit geeft je in de maand januari recht op 31 dagen en dus 744 uur online gaming plezier.

Januari heeft 31 dagen en voor een bedrag van 5 euro per maand betaal je dus zo’n 16 cent per dag. Ervan uitgaande dat het PlayStation Network ongeveer een halve dag eruit heeft gelegen gisteren, dan heeft dit geintje ervoor gezorgd dat we 8 cent armer zijn geworden. Wat dat betreft dus lang niet genoeg voor een compensatie in de vorm van bijvoorbeeld een gratis game.

Sony heeft echter al wel aangegeven huurperiodes voor films en verlenging van PlayStation Plus aan te bieden. De gratis games die we echter gekregen hebben vanwege de downtime in 2011, die hoef je dit keer niet te verwachten.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 13.23.00