Vanochtend meldden we al dat het gerucht gaat dat Ubisoft volgend jaar pas met een nieuwe Assassin’s Creed game zal komen. Deze game zou zich in Egypte af gaan spelen. Inmiddels zijn er nog meer mogelijke details over de game opgedoken en deze zijn afkomstig van één van de bronnen die de eerdere informatie uitlekte.

Volgens deze nieuwe details wordt de aankomende Assassin’s Creed ontwikkeld door het team dat verantwoordelijk was voor Assassin’s Creed IV: Black Flag. De game zou een “Witcher-gevoel” hebben als het aankomt op de progressie van de speler en het vecht-systeem.

De game zou zich dus afspelen in Egypte en de omgevingen worden zeer kleurrijk genoemd. In de gebieden tussen de verschillende steden en dorpen zouden er weinig mogelijkheden zijn voor parkour en klimmen. Daarnaast is de map naar verluidt drie keer zo groot als die van Black Flag. De wereld zou volledig open zijn.

Om door de wereld te reizen kunnen spelers volgens de geruchten niet alleen gebruikmaken van paarden, maar ook van schepen. Je zal deze schepen echter niet gebruiken in gevechten, naval combat zou namelijk niet aanwezig zijn in de game.

Als de geruchten kloppen weten we ook al het één en ander over het hoofdpersonage. Het zou gaan om een persoon die slaaf is geweest en erg weinig schijnt te zeggen. Toch zou de game juist een grote nadruk leggen op het verhaal. Dankzij de setting in Egypte zou Ubisoft ook creatief te werk gaan met het verhaal en ook buiten de bekende historische feiten om het volledige verhaal creëren.

Als laatste detail meldt de bron dat de nieuwe game veel minder elementen uit de vorige games recyclet dan dat we de afgelopen jaren van Assassin’s Creed gewend zijn. Ook werd er gemeld dat de game geen coöp modus bevat.

Tot zover alle gelekte details over de aankomende Assassin’s Creed game. We willen nogmaals benadrukken dat het hier om een gerucht gaat. We weten immers niet waar al deze details precies vandaan komen, dus neem alle informatie met een korrel zout totdat Ubisoft zelf met meer informatie komt.