Adam’s Venture: Chronicles verscheen eerder al voor de PlayStation 3 die destijds een aardig cijfer hier op PSX-Sense kreeg. De game – die eigenlijk een collectie van drie episodes is – zal dit voorjaar ook naar de PlayStation 4 komen als (wederom) één pakket, maar dan onder de naam Adam’s Venture: Origins.

De oorspronkelijke game is behoorlijk onderhanden genomen, want deze is volledig opnieuw opgebouwd in een nieuwe engine. Ontwikkelaar Vertigo Games heeft namelijk de Unity 5 engine gebruikt om de game te updaten naar standaarden anno 2016. Dus betere graphics, animaties, nieuwe gameplay en meer.

Hieronder kort meer toelichting op Adam Venture, het personage waar je mee speelt.

“Jij bent Adam Venture, een bekende ontdekker en avonturier. Tijdens zijn epische avonturen in de jaren 20 ontdekt hij antieke voorwerpen die gehuld zijn in eeuwenoude mysteries. Om ze te bemachtigen, zal je vreemde symbolen moeten ontcijferen en raadsels moeten oplossen. Daarbij word je ondersteund door jouw trouwe handlanger Evelyn. Samen met haar zal je ingenieuze puzzels moeten oplossen en adembenemende uitdagingen moeten ondernemen om de kwaadaardige Clairvoix Corporatie te dwarsbomen. Bezoek prachtige locaties, waaronder bekende historische plaatsen zoals Jeruzalem en Oxford, en probeer de voorsprong te behouden in een race tussen goed en kwaad die de wereld in balans houdt.”