Mirror’s Edge Catalyst zal in mei gaan verschijnen en inmiddels is bekend welke bonussen je mag verwachten als je de game van te voren reserveert. Je zult als extra namelijk een ‘Combat & Speed Runner Kit’ ontvangen bij de release van de game.

In dit pakket zit een speciale ‘Projection Shader’, waarmee je je uiterlijk kunt aanpassen waarmee je in de game van een ander verschijnt. De game is opgebouwd met het oog op singleplayer, maar online funcionaliteiten maken het mogelijk dat jij zichtbaar in de game van een ander bent en vice versa.

Met een unieke uiterlijk val je dus veel meer op. Daarnaast zal je een speciale ‘Runner Tag’ krijgen, waarmee je opvalt in de leaderboards. Als laatste krijg je nog een unieke achtergrond, waarmee je de ‘Screen Hacks’ kunt customizen.

Op zich best leuk gevonden extra’s, maar als je tussen de regels doorleest merk je dat de game online functionaliteiten ‘vereist’. Maak je echter geen zorgen, dit is optioneel, want DICE heeft een lange tijd terug al aangegeven dat je de game ook offline kunt spelen, maar dan mis je de sociale interacties.