Vorig jaar verscheen The Witcher 3: Wild Hunt en de game presenteerde ons een indrukwekkende verhaallijn met een denderend slot. Vervolgens werden we getrakteerd op Hearts of Stone. Een uitbreiding die, zoals je in onze review kunt lezen, van een ongekend hoog niveau bleek te zijn. Later in dit nieuwe jaar zullen we de tweede uitbreiding, Blood & Wine, kunnen gaan verkennen. Een uitbreiding waarvan we al wisten dat deze een stuk groter en langer zou zijn dan Hearts of Stone.

Ontwikkelaar CD Projekt RED wil nog maar bar weinig loslaten over het nieuwe avontuur van Geralt, maar belooft alvast dat we maar liefst 20 tot 30 uur speeltijd erbij zullen krijgen. Jakub Szamalek, eindverantwoordelijke voor het verhaal, vertelde verder dat er met dit nieuwe avontuur vooral naar de feedback van fans is geluisterd. Zo is het nieuwe verhaal een stuk complexer dan dat van de hoofdverhaallijn en het zal meer onverwachte plotwendingen bevatten. Daarnaast is de nieuwe vijand van Geralt een stuk meer charismatisch. Szamalek durft zelfs te zeggen dat deze verhaallijn beter is dan die van de oorspronkelijke game.

Geralt reist in Blood & Wine af naar een nieuw gebied genaamd Toussaint, waar hij in aanraking komt met een door oorlog verwoeste omgeving en een ridderlijk ritueel in een duister en bloederig geheim verhuld. Wanneer Blood & Wine verschijnt is helaas tot op heden niet duidelijk, maar laten we hopen dat deze uitbreiding snel speelbaar is!